Castelló reprendrà el 20 d’octubre una nova edició del Mercat de la Taronja

674

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló posarà en marxa el diumenge 20 d’octubre una nova edició del Mercat de la Taronja, una iniciativa en la qual agricultors del terme municipal venen de manera directa i sense intermediaris. En aquesta ocasió augmentarà el preu de la producció i treballarà per a reemplaçar l’ús del plàstic per material sostenible.

El Mercat de la Taronja aconsegueix la seua desena convocatòria i se celebrarà tots els diumenges (excepte els dos de Magdalena) fins a primers del mes de maig, en les places de Fadrell, Na Violant d’Hongria, María Agustina i Pintor Porcar. L’horari és de 09.00 a 14.00 hores. En plena campanya (recollida de la clemenules) comptarà amb la participació de 45 parades.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, informa que l’espai aspirarà a partir del pròxim any a oferir productes certificats en els paràmetres d’agricultura ecològica i sostenibilitat.

L’última assemblea del Mercat de la Taronja va acordar un augment del preu en els llocs com a manera d’ajudar als xicotets citricultors. Així, els assistents podran adquirir quatre quilos per tres euros.

Aquesta edició anirà reduint l’ús de bosses de plàstic i serà l’última que utilitza aquest material. També impulsarà campanyes de dinamització i promoció de la taronja.

Cal recordar que l’any passat els productors del Mercat de la Taronja van vendre 200.000 quilos.

COMPARTIR