Castelló se situa entre els cinc ajuntaments més transparents del territori valencià

  7800
  Castelló se situa entre els cinc ajuntaments més transparents del territori valencià

  El Segell Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona premia la transparència del consistori després d’analitzar més de mig miler ajuntaments

  La Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa ha situat l’Ajuntament de Castelló entre els cinc més transparents del territori valencià. Ho ha constatat l’equip de persones expertes que ha analitzat el web i els procediments de comunicació amb la ciutadania del consistori i que li ha atorgat una puntuació del 87,5%. L’estudi ha analitzat més de 540 ajuntaments i les tres diputacions provincials del País Valencià i ha tingut en compte més de 26.000 indicadors.

  “És un orgull que el nom de Castelló se situe, en aquesta ocasió i després d’any de treball, entre els exemples més clars de transparència i és motiu de felicitació al nostre personal que hagem obtingut una qualificació tan elevada en una avaluació que ha tingut en compte tants indicadors”. Així s’ha manifestat el regidor de Transparència i Bon Govern, Ignasi Garcia, qui ha compartit el guardó amb la secretària de l’Ajuntament de Castelló, Concepción Juan, i el tècnic de Modernització, Carlos Izquierdo. De fet, va ser Izquierdo l’encarregat de recollir el diploma com a representat del consistori.

  El Segell Infoparticipa ja ha premiat la transparència de l’Ajuntament de Castelló en diverses ocasions. Valora significativament la publicació en la pàgina oficial del consistori de les subvencions atorgades, els convenis signats i els contractes majors i menors formalitzats. De la mateixa manera, des del Segell Infoparticipa han valorat el Pla de Govern, el qual publica les actes dels plenaris així com la liquidació dels comptes de l’any anterior.

  La Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa està formada per representants de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Observatori de Governança i Transparència de la Universitat Cardenal Herrera. S’han valorat aspectes que tenen a veure amb la informació fiscal de l’Ajuntament així com l’execució trimestral del pressupost, les modificacions pressupostàries o la publicació dels concursos públics.

  El panell de Govern Obert de l’Ajuntament de Castelló permet fer un seguiment dels acords de l’Acord de Fadrell o, també, facilita l’accés a la ciutadania a dades fiscals, publica béns immobles municipals, promou la participació ciutadana, entre altres qüestions que han estat valorades pel Segell Infoparticipa. Recentment, el consistori també ha començat a publicar dades sobre la recuperació d’animals en la via pública.

  COMPARTIR