Castelló suspén i redueix taxes per valor d’1,10 milions per a pal·liar l’impacte de la covid-19

  560
  Castelló suspén i redueix taxes

  L’Ajuntament de Castelló ha aplicat exempcions i rebaixes de taxes per a ajudar a pal·liar els efectes negatius produïts per la crisi sanitària de la covid-19 que implicaran un estalvi per a locals i activitats econòmiques de la ciutat de més d’un milió d’euros enguany. En total, les mesures fiscals aplicades pel govern municipal sumen 1.109.000 euros d’estalvi entre la suspensió i/o rebaixes de les taxes per ocupació de la via pública amb taules i cadires, taxa de fems, mercats extraordinaris, llicències d’activitats i cànon de concessió de quioscos.
  L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que, des del govern municipal es van adoptar mesures extraordinàries i urgents des del primer moment. “L’activació de l’estat d’alarma per coronavirus va implicar inevitablement un colp al nostre teixit empresarial local, integrat per pimes i autònoms, i per això aprovem ja a l’abril suspendre taxes i, posteriorment, ampliar aquestes mesures fins a final d’any i aplicar altres com l’anul·lació de la taxa de fems per a les activitats no essencials durant l’estat d’alarma”, ha indicat. Marco ha recalcat el “paper fonamental” que està tenint Ajuntament per a l’eixida de la crisi de la covid-19. “Hem aprovat un pressupost adaptat a la nova realitat i amb un pla de resposta econòmic i social amb plans específics per a pal·liar aquesta crisi”, ha apuntat.
  Així, entre els 2,5 milions d’inversió en emergència social davant la covid-19, el Pla d’Inversions de Reactivació Econòmica (Pirecas) amb 1,5 milions, el Pla Castelló Contracta amb 2,3 milions, el pla d’ajudes per al comerç i l’hostaleria amb un altre milió d’euros i els 1,10 milions d’euros d’estalvi en taxes municipals, l’Ajuntament ha aplicat mesures de prop de 8,5 milions d’euros en mesures de reactivació del teixit local i garantia social.
  El regidor d’Hisenda, David Donate, ha posat l’accent en les mesures fiscals aprovades “han sigut pensades per a disminuir la pressió fiscal i, especialment, per a contribuir a pal·liar l’impacte generat pels tancaments obligats durant l’estat d’alarma i les pèrdues de facturació”. En concret, els comerços i locals estalviaran 513.000 euros per l’anul·lació de la taxa de fems a activitats no essencials durant l’estat d’alarma, altres 300.000 euros d’estalvi per la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública per instal·lació de taules i cadires (terrasses), 180.000 euros en llicències d’activitat (estimació), 68.000 euros per taxes de mercats extraordinaris i altres 48.000 per cànon de concessió de quioscos.
  Referent a l’anul·lació de la taxa de recollida de residus a les activitats no essencials s’ha pronunciat el segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’àrea de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, qui ha remarcat l’esforç de l’equip de govern per “escoltar les necessitats de les empreses i professionals que han vist com la crisi econòmica els ha deixats sense ingressos”. El segon tinent d’Alcaldia de la ciutat ha reconegut que “la reactivació econòmica de Castelló ha de comptar amb el suport del seu Ajuntament i per això estarem al costat de totes aqueix persones que alcen la persiana cada dia i han resistit i resisteixen a la pandèmia”. Amb tots aqueixos negocis i professionals, Garcia també s’ha compromés a mantindre les polítiques que faciliten el reciclatge i la correcta gestió dels residus. “Una tasca de la qual ens beneficiem totes i tots hui i en el futur”, ha dit.
  El tercer tinent d’Alcaldia, Fernando Navarro, ha destacat que “des de l’inici de la pandèmia, l’equip de govern ha redirigit la seua política econòmica i social a pal·liar sobretot els afectes en el xicotet comerç i PIMES i a ajudar a les famílies amb més vulnerabilitat social davant l’aturada de l’economia”. Navarro ha ressaltat “l’aposta de l’Acord de Fadrell per a impulsar una fiscalitat progressiva i justa que garantisca que l’Administració dispose dels recursos necessaris per a fer front a la crisi econòmica”.

  COMPARTIR