Castelló tindrà una nova web municipal per a fer més fàcils les consultes i gestions

  499

  La junta de govern de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat l’expedient de contractació d’una nova plataforma per a crear llocs web associats a les entitats públiques municipals. Aquesta iniciativa possibilitarà l’obertura il·limitada de webs vinculades amb les activitats i campanyes del consistori i organismes autònoms com el Patronat de Turisme, de Festes o d’Esports. Entre aquests projectes destaca la nova pàgina web del consistori.

  El regidor d’Administració Electrònica i Innovació Digital, David Donate, ha valorat l’avanç en la tramitació del contracte com un pas més cap a la modernització dels organismes públics de Castelló. “Amb aquesta iniciativa, les webs seran més modernes, accessibles i transparents”, ha detallat. Segons Donate, les pàgines també posicionaran millor en cercadors online i s’adaptaran a qualsevol dispositiu. “El que volem és fer més fàcil les consultes, les gestions i en definitiva la vida dels i les castellonenques”.

  El contracte per al subministrament de la plataforma de portals ciutadans de l’Ajuntament eixirà a licitació amb un import màxim de 205.700 euros (IVA inclòs), segons recull l’expedient de contractació aprovat. El projecte serà cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc del programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020. Es tracta d’una contractació que forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de l’àrea urbana de Castelló (Edusi), per a millorar l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació, la comunicació i l’accés.

  Més enllà de la web municipal, aquest projecte inclou múltiples serveis. La creació il·limitada d’altres llocs web és un d’ells, però també es recull la futura integració d’assistents de veu i de xat, així com de serveis de localització geogràfica i portals de dades obertes. En la mateixa línia, el contracte preveu la certificació de publicacions i la descentralització de la gestió de continguts, per la qual cosa els diferents departaments municipals podran publicar els seus propis materials. Així mateix, l’empresa que resulte beneficiària de l’adjudicació oferirà l’elaboració de guies d’estil, plans de hacking ètic, estratègies d’analítica digital i altres serveis.

  Amb tot això, el consistori busca fomentar polítiques i accions de govern obert, a més de la participació ciutadana i la transparència. En definitiva, garantir la màxima qualitat democràtica en virtut de l’Acord de Fadrell, en el qual es va acordar publicar informació periòdica, actualitzada, detallada i comprensible per a tota la societat castellonenca. L’objectiu del contracte per a la creació i renovació de llocs web és, precisament, millorar l’accessibilitat dels portals municipals.

  COMPARTIR