Cinema i gastronomia s’uneixen en el primer sopar en ‘blanc i negre’ de la història a Castelló

2009

El món del cinema i la gastronomia són dos ‘universos’ que s’han retroalimentat des dels primers temps del cel·luloide. “Chaplin va ser el primer a mostrar en la pantalla el concepte gastronòmic de les tapes…”, explica el crític gastronòmic José Aguilar, que ara proposa noves experiències culinàries a Castelló amb el nou Cicle de Sopars de Pel·lícula que es desenvoluparan al setembre en el Restaurant Golf Flor del taronger de la Platja Castelló, sota la direcció de llorejats xefs.

L’Estrela Michelin Miguel Barrera (1 Estrella Michelin i 2 Sols Repsol) serà l’encarregat de dirigir la primera sessió que tindrà lloc el 27 de setembre i en la qual el Golf Flor del taronger es transformarà en l’espai de rodatge d’una pel·lícula en blanc i negre. “Tots els plats dissenyats i elaborats pel xef Barrera, la beguda, la decoració i l’ambientació seran en blanc i negre”, explica Aguilar. Així, els comensals, –que també hauran d’anar vestits en aquests tons—se submergiran per complet en el món del cinema clàssic mentre un sorprenent Charles *Chaplin exercirà de narrador per a explicar als assistents la connexió dels plats dissenyats amb històriques escenes de les pel·lícules del cinema mut.

“L’objectiu és desenvolupar unes jornades gastronòmiques innovadores que puguen brindar al client una experiència singular i diferenciada”, explica Alexis de Pablo, gerent del Restaurant Golf
Azahar.

Després d’aquest primer sopar en blanc i negre, altres xefs prendran el relleu per a continuar amb les jornades de gastronomia i cinema en el mateix espai gastronòmic situat al costat de la platja de Castelló: el xef Raúl *Resino de Benicarló (1 Estrella Michelin i 1 Sol Repsol) ens proposarà un singular ‘Viatge al fons del mar’; Avelino Ramón, del Restaurant Daluán de Morella (1 Sol Repsol) ens transportarà al món medieval; i Luis Arrufat, professor del Basque Culinary Center, ens portarà ‘A Rússia amb amor’.

COMPARTIR