Comunic@jove conclou amb la intervenció policial en quatre casos de bullying i un de violència

390

L’Ajuntament de Castelló, des de la regidoria de Seguretat Pública, posa punt i apart a l’experiència pilot Comunic@jove. Es tracta d’un projecte que pretén establir un canal directe a través de whatsapp entre joves de 12 a 15 anys i la Policia Local per a generar llaços de confiança i avançar així en matèria de prevenció. El programa, que preveu aplicar-se a la resta d’instituts públics de la ciutat, finalitza amb la intervenció policial en quatre casos de bullying, un de violència domèstica i dues de vandalisme, a més de les múltiples peticions d’assessorament, informació o actuació rebudes.
Comunic@jove, que ha comptat aquest curs amb la participació de sis centres educatius, ha inclòs un concurs de preguntes en matèria de prevenció i informació sobre seguretat digital, violència de gènere, bullying, seguretat viària i igualtat. L’IES Miquel Peris i Segarra, el Caminás i Francesc Ribalta han sigut els premiats amb una sessió de cinema posterior a l’acte de clausura. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat “la importància d’establir canals d’informació que ajuden a millorar la seguretat de la ciutadania, però especialment dels menors”.
Al lliurament de premis, a més de l’alumnat i professorat dels centres guanyadors, han assistit el comissari principal jefe, José Luis Carque, el comissari principal, José Ramón Nieto, l’equip de Cominic@jove, els tècnics de la Unitat d’Atenció i Intervenció PREVI i el tècnic de Joventut, Sergio Antonino.
Carque ha agraït als i les joves per la seua implicació, ja que són “la raó de ser del projecte”. Carque ha assenyalat que “com tot en la vida, hi ha un abans, un ara i un després. Estem acostumats a veure la Policia en la reacció, repressió de delictes o la investigació de casos, però hi ha una labor fonamental que és la prevenció. És el nostre treball més important i amb aquest projecte fem un pas més”.
El projecte naix amb l’objectiu de personalitzar la comunicació entre agent i joves. Per a això, a l’inici del curs la Policia Local es va presentar en les classes per a informar sobre aquesta eina. Des de llavors, l’alumnat ha rebut consells, assessorament i resposta a les seues inquietuds. A més, l’Ajuntament també ha aprofitat aquest canal per a comunicar informacions que podrien resultar d’interés, com a horaris del bus de la marxa, beques, activitats, novetats, etcètera.

COMPARTIR