Congrés internacional sobre l’estatut i la construcció d’Europa a Morella

545

La ciutat acollirà el Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa els dies 25, 26 i 27 d’octubre amb motiu del 40 aniversari de l’inici del procés autonòmic 1979-2019 del País Valencià. D’aquesta manera, al voltant de 40 ponents participaran en aquestes jornades, les quals, albergaran cinema i exposicions, a més de les conferències principals.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Cultura, Rocío Querol, i el Comissariat del congrés, Alfons Llorenç, han presentat aquest matí aquest esdeveniment. Així, les inscripcions estan obertes a través de la web de l’ajuntament de Morella junt amb tota la informació necessària com la programació i les activitats complementàries.

Rhamsés ha destacat que “aquest és un congrés molt important que se situa en una part de la història més recent de la nostra ciutat i l’inici de l’autonomia valenciana”. L’edil ha explicat que “Morella va ser la seu on el Consell del País Valencià va acordar l’inici del procés autonòmic un 9 de gener de 1979”. Finalment, Rhamsés ha aprofitat per a “animar a totes i tots a participar en aquest congrés, així com les diferents activitats que el complementen com les exposicions i el cinema”.

D’altra banda, Alfons ha explicat “la importància que va tindre Morella en el procés preautonòmic, ja que va acollir la reunió del Consell del País Valencià per decisió del Gabinet de la Presidència per tal de reconéixer les arrels i homenatjar el símbol que era i és, una antiga vila reial de gran importància històrica, cultural i econòmica”. El Comissariat ha remarcat que “les exposicions complementàries d’aquest esdeveniment s’inauguraran el pròxim 8 d’octubre en les diferents sales de l’ajuntament de Morella, les quals són molt interessants i estaran obertes fins que acabe el congrés”.

El Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa compta amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, les Corts Valencianes, la Universitat Jaume I, la Universitat de València, la Univesitat d’Alacant i l’Ajuntament de Morella.

COMPARTIR