Costa Blanca aposta per promocionar la gastronomia en FITUR com un dels seus productes turístics més reconeguts i genuïns

1568
food experience degustacions plats alacant

La Costa Blanca aposta enguany en FITUR per la gastronomia com un dels seus productes més potents, genuïns i recognoscibles per al turista nacional i internacional. Amb una dotzena d’Estreles Michelín, -la quinta província amb més guardons d’Espanya-, i amb nombrosos productes amb denominació d’origen, Alacant aporta un plus a la seua oferta de sol i platja, interior, cultura i esports gràcies a la seua cuina, reconeguda mundialment.

El president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, ha inaugurat esta vesprada en el centre de la capital madrilenya la nova proposta que ha posat en marxa enguany l’organisme autònom per a donar a conéixer el públic “el millor de la cuina alacantina”, segons ha recalcat el responsable institucional. Es tracta del racó ‘Food Experience’ des del que es mostraran al públic els plats i productes típics del territori en el marc de la trenta-huitena edició de la Fira Internacional de Turisme.

Cèsar Sánchez ha comentat que “la província d’Alacant oferix un ampli palmito d’experiències gastronòmiques úniques i diferenciades que la posicionen en els mapes gastronòmics internacionals com un dels territoris on millor es menja i on destaca la qualitat dels nostres productes i matèries primeres”.

Des de hui i fins a dissabte que ve, el carrer Ballesta 4 de Madrid serà un formiguer de persones que s’acosten per a provar algunes de les especialitats culinàries més representatives de la província. Amb un preu per degustació de 3,50 euros, dels quals 50 cèntims es donaran al Banc d’Aliments d’Alacant, el públic podrà tastar des de guisats tradicionals a cuina d’avantguarda, elaborat tot per reconeguts xefs de restaurants alacantins. Estos plats s’acompanyaran de productes amb denominació d’origen com a vins d’Alacant, begudes espirituoses tradicionals de la muntanya, raïm embutxacat del Vinalopó, nispros de Callosa d’en Sarrià, Torró de Xixona i Alacant, Cireres de la muntanya o Mangrana Mollar d’Elx.

Este espai, patrocinat per APEHA –Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant-, es convertirà en punt neuràlgic culinari on, a més, es mostraran publicacions i material promocional dels municipis de la província.

Calendari de degustacions

Dijous de 13 a 16 h.

Menú: Arròs de carxofes del Baix Segura amb aladrocs i mer. De postres Moniato i carabassa en textures. A càrrec de Roberto Carrillo, xef del restaurant “Les Columnes” de Torrevella.
De 16 a 18 h. Exhibició de coctelería amb degustació de gin-tonics preparats amb ginebra Monastrey, per cortesia de Disbranding.

Divendres de 13 a 16 h.

Menú 1: Olleta de blat picat (plat típic de la muntanya alacantina). De postres almojábana amb gelat d’arrop i tallaetes. A càrrec de David Navarro, xef del restaurant “Casa el Tio David” d’Alfafara.
Menú 2: Arròs melós amb sepionet i polp. De postres llet fregida. A càrrec de Javier del Castillo, xef del restaurant “La Cava Aragonesa” de Benidorm.
De 16 a 18 h. Degustació de Mangrana Mollar d’Elx, per cortesia del seu Consell Regulador DOP.

Dissabte de 13 a 16 h.

Menú 1: Arròs i pota. De postres arnadí, crema d’ametles i quallada. A càrrec de Francisco Hernández, xef del restaurant “Salvadora” de Villena.
Menú 2: Gaspatxos de Castalla. De postres Bunyols d’abadejo. A càrrec de Gladis Guill, xef del restaurant “Nou Trinquet” de Castalla.
De 16 a 18 h. Exhibició barista amb degustació de café, per cortesia de Café Jurat.