Costa Blanca fomenta la proyecció turistica de la provincia

1665

El Consell rector del Patronat Costa Blanca ha aprovat este matí per unanimitat el Pla d’Actuació de l’ent turístic per al 2018, una proposta que, seguint la línia estratègica marcada per l’organisme per a vertebrar el territori i desestacionalitzar la demanda, estarà enfocada principalment a l’increment de les accions de promoció cap a l’exterior.

Així mateix, el Patronat continuarà apostant per la segmentació amb la presentació de nous productes com el projecte ‘Made in Costa Blanca‘, amb el que pretén impulsar el turisme industrial i posar en valor els diferents sectors productius de la província per a convertir-los en un interessant pol d’atracció de visitants.

Una altra de les novetats per al present exercici és l’aposta pel turisme cinematogràfic. Per a això, l’organisme autònom de la Diputació d’Alacant ha desenrotllat ‘Costa Blanca Film Commission‘, un nou servici que busca potenciar i promoure la xarxa provincial d’oficines cinematogràfiques que existix actualment en el territori, així com desenrotllar accions de gravació. A més, també captarà, facilitarà, impulsarà i rendibilitzarà els rodatges nacionals i internacionals, posant en valor els recursos paisatgístics, monumentals i patrimonials els municipis alacantins.

Així mateix, el Patronat Provincial promocionarà este segment a través d’un nou vídeo de destí realitzat pel director alacantí Adam Aliaga. La cinta, que es presentarà el pròxim mes de març, narra la història de nou persones que a través de les seues pròpies vivències i experiències descriuen l’autenticitat de la Costa Blanca. Respecte d’això, el vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, ha manifestat que “la nostra intenció és estar més presents que mai en els dispositius multimèdia dels nostres visitants, tant en els seus mòbils com en la gran pantalla”.

Quant al calendari promocional, l’estratègia és continuar centrant l’atenció en certàmens especialitzats, professionals i B2B, on el negoci i el producte són els protagonistes. En este sentit, al llarg d’enguany està prevista la realització de dotze fam trips, 24 press trips, setze workshops, tres road shows i dos accions de street màrqueting, a més de l’assistència a més de mig centenar de fires nacionals i internacionals.

D’altra banda, s’augmentarà el programa ‘Més Promoció‘ amb la posada en marxa de noves línies de subvencions per als municipis i associacions de la província. En total, s’incrementaran fins a cinc les línies d’ajudes per als consistoris i fins a tres les destinades a entitats sense ànim de lucre.

Un altre dels reptes serà potenciar les accions de màrqueting digital amb la posada en marxa de catorze campanyes online. A més, els tècnics continuaran treballant pel posicionament de la Costa Blanca com la marca més influencer de la Comunitat Valenciana en Facebook i Instagram. En este àmbit, el Patronat pretén fer un pas més cap a la internacionalització de les seues xarxes socials amb l’objectiu de captar nous turistes estrangers i aconseguir la màxima difusió dels seus esdeveniments.

Este pla gira entorn del turista com a centre de tota la nostra estratègia. Els plantejaments i les noves propostes busquen augmentar la qualitat de l’oferta d’un destí el producte de la qual és diversificat i que ha d’atendre a segments i exigències d’una demanda cada vegada més atomitzada”, ha matisat el diputat.

2017, una any de xifres rècord

Finalment, Eduardo Dolón ha destacat que “enguany de xifres històriques, el Patronat havia de ser ambiciós amb el seu pla d’actuació promocional per a continuar sent un gran referent turístic” i ha recordat que “la Costa Blanca genera el 62% de l’activitat turística de la Comunitat i el 8,6% de les pernoctacions hoteleres de tota Espanya”.

Així mateix, ha explicat que darrere de les xifres rècord aconseguides en l’Aeroport Alacant-Elx durant 2017, amb més de tretze milions de passatgers, “les expectatives per a este exercici continuen sent optimistes, ja que s’incrementarà la connectivitat amb noves rutes com França (Lió) i, darrere de molts anys, es recuperarà el vol directe amb la República Txeca (Pardubice). A més, augmentaran les freqüències amb Alemanya, Itàlia, Rússia, Regne Unit, Holanda, Dinamarca, Portugal o Noruega, aconseguint enllaçar el nostre destí amb més de 110 ciutats europees”.

COMPARTIR