Cullera amplia a dos dies la recreació històrica de Dragut després de l’èxit de visitants

1457

La recreació històrica del desembarcament de Dragut a Cullera i el Mercat pirata que acompanya a esta activitat aconseguiren atraure l’any passat 14.000 persones entre veïns i visitants, un èxit de públic malgrat les males condicions meteorològiques que es van donar aquell dissabte. Per això, enguany l’ajuntament ha decidit ampliar l’esdeveniment a dos dies amb la finalitat que més gent puga gaudir-lo i maximitzar així l’impacte econòmic.

Este dissabte i diumenge Cullera reviurà l’atac del temut pirata. Les dos recreacions s’iniciaran a partir de les 19 hores. Després de la interpretació musical del ‘Despertar de Cullera’ a la Casa de l’Ensenyança, els pirates, armats amb llances, espases i gumies, apareixeran per sorpresa en l’embarcador del carrer del Riu a bord d’un vaixell on s’emplaçava l’antic pont de barques sobre el Xúquer.

Des d’allí iniciaran la seua incursió a la ciutat mentre sembren el terror per la zona centre. En la plaça d’Espanya tindrà lloc el segrest de la donzella, prolegomen de la batalla entre saquejadors i soldats del rei que es produirà al Pati de l’Església. La gran batalla final es desenvoluparà als Jardins del Mercat Municipal.

‘Dragut torna a Cullera’ recrea amb fidelitat els successos que van ocórrer el 25 de maig de 1550 quan el pirata va penetrar pel riu fins a la Vila on va assetjar i va segrestar dones i xiquets, emportant-se un quantiós botí a canvi de l’alliberament.

Esta política d’esdeveniments basats en la historiografia local permet atraure un flux de visitants que dinamitzen al sector turístic al mateix temps que difonen episodis significatius que han marcat l’esdevenir de Cullera, assenyala la regidora de Patrimoni Històric en funcions, Amparo Jover.

El grup teatral Fandango de Cullera aporta novament l’elenc d’intèrprets. L’agrupació va compondre l’any passat ‘El despertar de Cullera’, una cançó dedicada al mític pirata perquè la seua llegenda també es puga cantar.

La recreació del pirata s’emmarca dins del Programa 52 de la regidoria de Turisme, un conjunt d’accions impulsades pel consistori que busquen dinamitzar i desestacionalitzar el turisme de Cullera.

La cova de Dragut

Cullera és l’únic municipi de la península amb un museu dedicat a la pirateria. Està situat en la mateixa cova en la qual Dragut es va amagar amb els seus hòmens abans d’atacar i compta amb un recorregut que narra la forma de vida dels pirates en aigües del Mediterrani del segle XVI.

Allí es poden trobar tot tipus d’artefactes pirates de l’època i fins i tot una rèplica a grandària real de la galera que va emprar Dragut per a assaltar Cullera.

COMPARTIR