Cultura llança la 5ª edició del Premi Vicent Pau Serra d’Investigació Etnològica

  1374
  Cultura llança la 5ª edició del Premi Vicent Pau Serra d’Investigació Etnològica

  La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló llança la cinquena edició del premi Vicent Pau Serra d’Investigació Etnològica. En aquesta edició, el guardó té una dotació econòmica de 1.500 euros a més de la publicació de l’obra guanyadora. El termini per presentar els treballs originals s’amplia fins al 15 de juny.

  “Sempre és interessant poder gaudir dels treballs que es presenten al Premi Vicent Pau Serra, gràcies als quals aprenem més sobre la història de la nostra ciutat i sobre tradicions i costums que és importantíssim recordar o descobrir”, ha explicat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui també ha destacat que la convocatòria vol premiar “la difícil tasca de la investigació”.

  Així doncs, i segons les bases del premi, podran concòrrer a la convocatòria aquells treballs d’investigació que siguen originals i inèdits i es presenten en valencià. Les bases especifiquen que les obres presentades han de tenir una temàtica i un contingut relacionats amb la investigació etnològica així com amb la cultura popular de Castelló de la Plana. També, es contemplen treballs relacionats amb l’entorn geogràfic de la ciutat, sempre que demostren una incidència determinant relacionada amb la capital de La Plana.

  Tal com espeficiquen les bases, cada persona o grup d’investigació només podrà presentar un treball. Tota la informació sobre el premi està publicada a la seu electrònica de l’Ajuntament de Castelló i a la web municipal. Els treballs es poden presentar presencialment i per la pròpia seu electrònica, mitjançant el registre municipal. Els guardons es lliuraran en l’acte públic de proclamació dels Premis Ciutat de Castelló, per als quals es convocarà els premiats i les premiades amb antelació.

  En les dues darreres edicions, van ser premiats els treballs “Torres humanes a Castelló i les seues comarques”, d’Enric Sorribes (2019) i “Aprenem del passat, eduquem el futur. El patrimoni etnològic de Castelló de la Plana”, de Reis Lloria i Sergi Selma (2020).

  Premis Ciutat de Castelló

  Cal recordar que aquest dijous 18 de març ha finalitzat el termini per a la presentació dels originals dels premis Ciutat de Castelló en les categories de Nacional de Teatre, Literatura Il.lustrada Tombatossals, Ciències Experimentals, premi de la Pau Vicent Martínez Guzman, Excel.lència Musical Manuel Babiloni i Humanitats.

  COMPARTIR