Cultura reprograma el cicle ‘Castelló a Escena’

  505
  Cultura reprograma el cicle ‘Castelló a Escena’

  La Regidoria de Cultura ha anunciat la reprogramació del cicle ‘Castelló a Escena’, tal i com va passar en 2020. Des del passat 15 de gener, quan el Consell de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL) va decretar l’aturada de l’activitat, l’àrea de Cultura ha estat en contacte amb els diferents grups per a organitzar novament el calendari de representacions. Fruit d’eixa col·laboració, el consistori confirma ara que el teatre amateur tornarà al Raval el 27 de març i el cicle s’allargarà fins al 20 de juny.

  “Volem agrair la flexibilitat que han mostrat els grups per a la reprogramació de les seues representacions”, ha destacat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui també ha valorat “la dedicació i la gran afició que estes persones mostren pel teatre, una feina que ens ajuda a enriquir l’agenda cultural de Castelló”. Per aquest motiu “convidem el públic a tornar al Raval, on mantindrem les mesures sanitàries implantades des del primer moment per garantir una cultura segura”.

  Així doncs, les obres de El Taronger, Entre Bastidores, Fadrell, l’Armelar, Escenotrama i Baladre s’han ubicat en l’agenda cultural del primer semestre de 2021. Els grups L’Enfilat i Espiral han decidit ajornar les seues representacions i, per tant, la seua participació en el cicle es trasllada a la campanya de 2022.

  Els dies 27 i 28 de març, a les 19.00 hores, ‘Castelló a Escena’ començarà amb el grup Tragapinyols i l’obra ‘Del mateix Raval’. En abril, serà el torn de El Taronger (10 i 11, a les 19.00 hores) amb ‘Els matariles’ i ‘Els fenómenos’, Brau Blocau (17 i 18, a les 19.00 hores) amb ‘Un hombre de suerte’, i El Cresol (24 i 25, a les 19.00 hores) amb ‘El hombre imaginario’.

  En maig, el cicle continuarà amb el grup amateur Entre Bastidores, el qual representarà ‘Déjame escucharte’ (8 i 9, a les 19.00 hores). Seguiran les representacions amb Fadrell, que representarà ‘De rebot’ i ‘Nel·lo bacora’ (12 i 13, a les 19.00 hores). La recta final del cicle s’encetarà en juny amb L’Armelar i ‘Lleve’s eixos pantalons’ (5 i 6, a les 19.00 hores), Escenatrama participarà amb ‘La casa de los siete balcones’ (12 i 13, a les 19.00 hores), mentres que Baladre tancarà el cicle amb ‘El porter’ (19 i 20, a les 19.00 hores).

  Cal recordar que la 29ª edició va començar amb l’actuació de Amigos del Teatro amb ‘Balada de los 3 inocentes’, en gener i abans del tancament de l’activitat. Ara, el Teatre del Raval manté activats tots els protocols per fer front al coronavirus. Això significa un aforament reduït, l’ús obligatori de la mascareta a tot el recinte, traçabilitat del públic assistent i el control d’accessos i sortides per tal de garantir la cultura segura a Castelló de la Plana.

  COMPARTIR