Dénia participarà al Festival Gastronòmic de Bergen per mantindre contactes comercials

843

Una delegació de Dénia partirà aquest dijous cap a la ciutat noruega de Bergen, on participarà, per tercer any consecutiu, en el Matfestival, una de les mostres gastronòmiques més reconegudes del nord d’Europa. La representació dianense mantindrà contactes institucionals i comercials amb autoritats i empresaris locals, i participarà activament en el festival amb un estand de promoció propi i elaborant davant el públic assistent cuina tradicional de la Marina Alta.

Bergen, que forma també part de la xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO, ha convidat en aquesta edició de la seua macro-festival gastronòmic a quatre ciutats de la xarxa: Dénia i Burgos (Espanya), Alba (Itàlia) i Florianópolis (Brasil). La delegació dianense està encapçalada per l’alcalde, Vicent Grimalt, el director de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, i la responsable del Departament de Turisme, Pepa Cardona.

Prèviament a l’obertura del festival, l’alcalde i els tècnics de Dénia mantindran una reunió amb la cap de màrqueting del Departament de Turisme de Bergen, Marianne Johnsen, i amb el director de política empresarial de la Cambra de Comerç Local, Atle Kvamme.

Sobre la taula s’estudiaran mecanismes de cooperació en matèria de promoció turística i empresarial entre les dues ciutats, i en particular el desenvolupament conjunt de projectes de turisme gastronòmic. La Cambra de Comerç de Bergen és una institució local de llarga tradició històrica. Fundada en 1845, agrupa la majoria d’empresaris i comerciants de la regió. Compta amb més de 3.000 socis i és un element clau per al desenvolupament econòmic de la ciutat.

La representació gastronòmica dianense és a càrrec aquesta vegada de Vicent Almela, professor de cuina de l’Institut María Ibars, i els alumnes de grau mitjà Rafael Ferrando i Caitlin Knappen. Els tres estan participant en el programa Erasmus + “Jóvenes per a una cuina creativa i sostenible”, finançat amb fons de la Unió Europea i del que formen part cinc ciutats creatives de la UNESCO: Dénia, Parma, Gaziantep, Östersund i Bergen.

Després de la seua participació en el Matfestival, professor i alumnes romandran sis dies més a Noruega, a la ciutat de Voss, complint amb una fase més del seu procés de formació. A mitjan setembre, en el marc de ^programa formatiu, altres tres representants de l’Institut Maria Ibars es traslladaren a la ciutat sueca de Östersund per a seguir les seues pràctiques.

Projecció internacional de Dénia com a Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO
Cal recordar que el mes de juny, els alcaldes de Dénia i Parma (Itàlia), Vicent Grimalt i Federico Pizzarotti, van signar un conveni de col·laboració en matèria gastronòmica, turística i cultural, comprometent-se a impulsar projectes comuns punt en el si de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO com en les relacions directes entre les dues ciutats.
L’acord entre Dénia i Parma és una gran oportunitat per a l’intercanvi cultural, social, econòmic i turístic entre ambdues ciutats.
En matèria turística, Dénia i Parma estan treballant en la posada en pràctica d’accions promocionals destinades a millorar el posicionament de la marca i la imatge de tots dos destinacions de forma combinada, promovent desplaçaments a ambdues ciutats i incrementant l’arribada de nous turistes i visitants.

Un exemple d’aqueixa col·laboració amb la ciutat italiana és la possibilitat d’establir packs combinats Eivissa-Formentera-Dénia, ja que les Illes Balears són dues de les destinacions preferents de turistes italians en aquests moments.

Festival Gastronòmic DNA 2018

Fruit de la col·laboració internacional entre ciutats de la Xarxa de la UNESCO, les ciutats d’Alba (Itàlia), Bergen (Noruega), Parma (Itàlia) i Gaziantep (Turquia) han confirmat la seua participació en la segona edició del Festival Gastronòmic DNA que se celebrarà a Dénia el 29 i 30 de setembre, afavorint la promoció turística de la ciutat.

La designació UNESCO de Dénia com a Ciutat Creativa de la Gastronomia està suposant una valuosa eina per a la promoció turística i la projecció internacional de la ciutat. Suposa un gran esforç per part de l’Ajuntament per a l’enfortiment de les relacions internacionals en el marc de la Xarxa de Ciutats Creatives. A més, la designació suposa un compromís i el compliment dels objectius marcats per aquest organisme internacional: intercanvi de formadors i creadors, elaboració conjunt de projectes i iniciatives culturals, etc. Així doncs, les reunions i missions internacionals constitueixen el nucli essencial del dia a dia de Ciutat Creativa.

COMPARTIR