Diputació i Conselleria d’Educació arriben a un acord per a treballar junts en les materies de responsabilitat conjunta

381

El president Martí i el conseller Marzà mostren la seua disposició a treballar de forma conjunta i coordinada en aquelles matèries en les quals totes dues administracions comparteixen competències

Així ho han manifestat al final de la reunió de treball que han mantingut en la Diputació de Castelló, que ha servit per a repassar diferents matèries relacionades amb els àmbits de l’Educació, la Cultura i l’Esport.

30 de juliol de 2019. El president de la Diputació, José Martí, ha rebut en el Palau de les Aules al conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, en una primera presa de contacte que s’emmarca dins de la ronda d’entrevistes amb responsables de diferents administracions que ha iniciat el president Martí des de la seua presa de possessió. També han estat presentes la vicepresidenta Patrícia Porta i les diputades de Cultura i Esports, Ruth Sanz i Tania Baños.

El president ha assenyalat que “és una satisfacció rebre al conseller de Cultura, al conseller de Castelló, un dels meus alumnes en l’institut Penyagolosa, el titular d’una conselleria que té molt amb veure amb els drets de ciutadania”. Ha explicat que “ha sigut una reunió molt cordial en la qual s’han abordat assumptes concernents a la província relacionats amb la Cultura, l’Educació i l’Esport”. L’objectiu últim és “treballar de manera coordinada amb la Conselleria d’Educació”.

Martí ha recordat que en el nou model de Diputació que s’acaba de posar en marxa, la institució es defineix com una administració local i que des d’aqueixa perspectiva té la intenció d’establir tota una sèrie d’actuacions i treballs conjunts amb les diferents conselleries.

Per part seua, el conseller Marzá, que ha agraït que la reunió s’haja produït “a l’inici de la legislatura, tan sols uns dies després de la constitució de la nova corporació i de la presa de possessió del seu president”, ha explicat que ha sigut “una reunió molt profitosa” en la qual “ens hem posat al dia i hem repassat assumptes en les quals totes dues administracions tenim competències compartides”.

Ha valorat positivament que “ara sí que estiga oberta la porta de la Diputació gràcies al canvi que s’acaba de produir” i ha afegit que “del que es tracta és de posar en el centre de la nostra acció política als pobles i a la ciutadania de Castelló per a millorar la vida de la gent, des de la necessària col·laboració institucional”.

Marzá ha conclòs dient que “seguirem avançat de forma col·laborativa i conjunta” i ha mostrat que en el personal “ha sigut tota una satisfacció retrobar-me com a president de la Diputació amb qui va ser el meu director en l’institut Penyagolosa”.

COMPARTIR