Dos nous vehicles especialitzats per rescat pel Consorci de Bombers

  1403

  El Consorci Provincial de Bombers ha reforçat la seua Unitat de Rescat de Muntanya en el que té a veure amb l’adquisició de dos vehicles especialitzats en l’accés ràpid a zones aïllades per neu. Es tracta d’una moto de neu per a rescats i vehicle AVT -un quad amb cadenes en compte de rodes-, dos potents vehicles que facilitaran l’accés ràpid a masies, granges i zones de muntanya d’accés complicat davant de les nevades d’este hivern d’acord a l’objectiu de donar la resposta més ràpida i eficaç als veïns de Castelló davant de qualsevol emergència.
   
  El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “ambdós vehicles estan dotats de cadenes especials per a avançar per la neu, preparats per a portar remolc i llitera de rescat. Este tipus de vehicles s’utilitzen quan cal accedir a una zona aïllada per la neu, en circumstàncies extremes en què és impossible accedir amb helicòpter o un altre vehicle”.
   
  La Diputació de Castelló reforça els mitjans del Consorci Provincial de Bombers amb una motonieve i un quad especialitzats, per a prestar un servici pioner en la Comunitat Valenciana. Una vegada rebuts els dos transports per a atendre emergències i facilitar ajuda en zones d’aïllament radical, ha començat el procés de formació perquè els bombers puguen optimitzar este nou recurs per a millorar l’assistència en l’interior de la província.
   
  En eixe sentit, Rubio ha explicat que “darrere de l’últim episodi de nevades el passat mes de gener, històric per la seua magnitud, els efectius coordinats pel Consorci Provincial de Bombers van haver de realitzar fins a 20 rescats en zones aïllades, amb la dificultat que això suposa per a accedir equipats amb raquetes de neu o helicòpters. És per això que enguany i, en previsió que puguen repetir-se eixes nevades, hem equipat a la nostra unitat de rescat de muntanya amb estos vehicles pensats per a eixes zones aïllades de més difícil accés a què no es pot arribar d’una altra manera”.
   
  El diputat de Bombers també ha destacat que en este treball és “importantíssima la coordinació amb la Generalitat, gràcies a la qual els veïns de tota la província tenen garantida la millor atenció i capacitat de resposta davant de qualsevol emergència per nevades”.
   
  130 efectius per a donar la millor resposta davant de les nevades
  El dispositiu especial de prevenció de nevades i gelades del Consorci Provincial de Bombers compta amb més de 130 efectius distribuïts de la manera següent: 20 màquines quitanieve, nou vehicles saler, 200 tones de sal, els efectius dels parcs de bombers de Benicarló, Orpesa del Mar, Nules i Segorbe, la Unitat de Rescat de Muntanya, els parcs de bombers voluntaris de Morella, Benassal, Llucena, Atzeneta i Onda, 14 parcs rurals d’emergència amb les seues respectives Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, Unitat de Maquinària Pesada i Logística amb cinc Pal·las carregadores i una fresadora, moto de neu per a rescats i vehicle AVT per a rescat.
   
  Un dispositiu ambiciós amb què treballem perquè es mantinga la normalitat en tots els punts de la província que puguen veure’s afectats per les nevades i les gelades”, hi ha assenyalat el diputat.
   
  Més de 18,3 milions per a millorar la resposta davant de les emergències
  Cal recordar que el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació ja ha aprovat el pressupost de l’any que ve que, amb 18.358.666 euros, augmenta respecte al 2017 amb l’objectiu de la Diputació de garantir la millor resposta a les emergències en tot el territori.