El 2019 deixa bones xifres turístiques a Morella

3766

Morella presenta un balanç turístic positiu d’aquest any 2019 un total de 96.170 visites al Castell, la qual cosa suposa un increment d’un 2% respecte al 2018. A més, junt amb el Museu Temps de Dinosaures, les Torres de Sant Miquel i la Presó del Segle XIV sumen més de 140.000 visitants. També han crescut les pernoctacions en la zona d’autocaravanes amb més de 3.000 durant l’any 2019, la qual cosa suposa un augment del 4% d’aquestes. Aquestes xifres s’han complementat amb una bona ocupació durant tot l’any.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “ha sigut un bon any turístic a Morella en el qual s’han batut rècords de visites als principals monuments de la ciutat com el Castell”. L’edil ha explicat que “seguim treballant per a incrementar les visites a la nostra ciutat i l’oferta cultural, basant també la promoció a un important treball de rehabilitació d’espais com enguany han sigut les presons o algunes de les torres de les muralles que envolten la ciutat”. Rhamsés ha afegit que “el 2019 ha sigut un any també d’elevada ocupació com marquen les més de 3.000 pernoctacions d’autocaravanes, així com en hotels i cases rurals”. Finalment, ha afegit que “en les xifres també veiem una dada positiva que ens diu que les visites són més constants i desestacionalitzades”.

Cal recordar que durant aquest any 2019 s’ha rehabilitat i obert al públic la Presó del Segle XIV situada en la part baixa de l’ajuntament de Morella. Així, aquest nou museu ha rebut a quasi 7.500 persones des del mes d’abril quan es van obrir i reflecteix l’important atractiu que té. D’aquesta manera, l’oferta cultural i patrimonial de Morella inclou el Castell, la Basílica Arxiprestal, les Torres de Sant Miquel, el Museu Temps de Dinosaures, les pintures rupestres de Morella la Vella i la Presó del Segle XIV.

Taxes i bonificacions per a l’any 2020
L’any 2020 comença també amb algunes novetats pel que fa als impostos i taxes municipals. Així, s’ha eliminat la taxa d’obertura d’establiments i activitats, així com s’han augmentat diverses bonificacions.

Les noves bonificacions són del 95% aquelles obres que es realitzen en Ortells, Xiva, Herbeset i La Pobleta, així com tots els masos del terme en aquells immobles destinats a vivenda, una bonificació del 80% a favor d’obres que incorporen sistemes d’aprofitament tèrmic, també tenen una bonificació del 80% aquelles obres que afavorisquen l’accés per a discapacitats i obres d’adaptació, bonificació del 80% per actuacions sanitàries a majors de 65 anys i bonificació del 30% amb un màxim de 200 euros a favor d’obres per a millora energètica.

En el cas de l’aigua, la nova taxa per a aquest any 2020 suposa un increment d’uns 0,56 euros al mes per abonat. D’altra banda, l’ajuntament de Morella ha congelat els impostos de l’IBI i els fems. A més, cal recordar que l’IBI s’ha abaixat un 13% en els últims anys.

COMPARTIR