El Castell de Peníscola rep a més de 1.250 persones en la jornada de portes obertes per a celebrar el Dia Mundial del Turisme

741

El Castell de Peníscola va rebre ahir divendres la visita de 1.251 persones, que van respondre així a la jornada de portes obertes organitzada per la Diputació Provincial de Castelló amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Turisme.

La diputada provincial de Cultura i Castells, Ruth Sanz, ha destacat l’important paper que exerceix el castell, a nivell cultural i turístic, situant-se en un dels monuments més visitats i reconeguts del panorama nacional.

Des de gener fins a agost de 2019 el castell del Papa Lluna ha registrat un total de 213.891 visites, una xifra molt similar a la del mateix període de 2018. “Es tracta d’un volum de visites molt important amb el qual es generen uns ingressos anuals per a les arques de la Diputació d’una mica més d’un milió d’euros”.

“Són xifres que conviden a l’optimisme i que es poden millorar en anys esdevenidors”, encara que la diputada ha advertit que “des de l’aprovació en 2014 del Pla Director del castell per part del Ministeri de Cultura s’ha produït un canvi integral en el model de gestió, amb el qual s’aposta per la desestacionalització i es fuig de la cerca d’afluències massives durant els mesos de juliol i agost”.

En la seva opinió, “és important prendre consciència que un turisme invasiu pot esdevenir en amenaça per a un monument en el qual en els últims anys s’han realitzat importants inversions de conservació, adaptació ambiental, millora de la il·luminació i el so i instal·lació de wifi”.

Sanz ha assenyalat que la jornada de portes obertes del castell de Peníscola d’ahir divendres “forma part de la inequívoca aposta de l’equip de govern de la nova Diputació pel turisme, sector que en l’actualitat genera el 10% dels llocs de treball que existeixen en el món”.

En aquest sentit, la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha informat que entre els mesos de gener i juliol de 2019 el nombre d’ocupacions vinculades al turisme ha crescut un 3,86% a la província. En aquests moments, el sector genera el 9,64% del total de les ocupacions existents a les comarques de Castelló.

Per a la diputada “són xifres molt positives que reforcen el nostre relat sectorial i que demostren que el turisme és una activitat econòmica de primer ordre”. El següent objectiu ha de ser “el d’aconseguir que generi un impacte econòmic transversal a tota la societat perquè sigui vertebrador del territori perquè es tracta d’un sector amb capacitat per a impulsar l’economia de la província que a més pot ajudar a aconseguir la igualtat de condicions de tots els castellonencs”.

COMPARTIR