El CEIP 103 estrena instal·lacions després d’anys de classes en barracons

822

«Per a este equip de govern és molt important poder obrir el curs en esta escola. El CEIP 103 és tot un símbol d’allò que ha suposat el canvi al governs de la ciutat i la Generalitat: la voluntat ferma i el compromís per dignificar l’educació pública». L’alcalde de València, Joan Ribó, ha resumit hui d’esta manera el que representa l’obertura del nou Centre d’Educació Infantil i Primària 103 després de molts anys de docència en barracons precaris.

Ribó s’ha dirigit a la comunitat educativa del centre i a l’associació de mares i pares, AMPA, als qui ha reconegut els seus anys «de maltractament i abandó per part dels governs passats»; i ha lamentat l’experiència de nombrosos xiquets i xiquetes «que no han conegut una altra cosa: que van començar l’escola en eixes condicions i l’han acabada igual, 10 anys en barracons».

A partir d’ara, l’alumnat del nou centre disposa d’unes instal·lacions totalment noves: 9 unitats de segon cicle d’Educació Infantil i 18 unitats d’Educació de Primària; gimnàs, hort, aula de música, aula d’informàtica, espais de coordinació didàctica, una sala polivalent, biblioteca, un despatx per a l’associació de pares i mares d’alumne, així com un menjador amb capacitat per a 500 comensals en dos torns. En total, l’actuació ha suposat una inversió de la Generalitat d’al voltant de 5 milions d’euros. Els diferents servicis municipals han estat treballant fins als últims dies per tal de tindre l’obertura de curs enllestida.

El nou centre, situat al carrer de Luis García-Berlanga Martí, té capacitat per a 675 escolars. Durant la seua intervenció al final de la visita a les instal•lacions, l’alcalde ha subratllat que, des de l’inici del seu mandat «la voluntat del govern municipal ha sigut revertir la situació d’este centre i treballar per la construcció de les noves instal•lacions».

En este sentit, l’actual govern municipal ha impulsat, en col·laboració amb la Generalitat i Diputació, una línia de «dignificació de les infraestructures, que va arrancar en 2015 amb la posada en marxa de diversos projectes». L’alcalde s’ha referit al Pla Edificant (entre l’Ajuntament i la Generalitat, pel qual ja estan en marxa o a punt de començar obres d’adequació en 12 col•legis de la ciutat, com l’Ausiàs March i el CEIP del Grau, i s’inclou la construcció o rehabilitació de centres com el Sant Àngel de la Guarda o CEIP número 106 de Malilla, entre altres).

També s’ha referit Ribó al Pla de Millora dels Escoletes municipals, com la que ha començat este estiu en l’Escoleta Municipal d’Algirós. I en esta mateixa línia, s’inclou el Pla de Manteniment d’Escoles, del qual formen part les obres de millora d’eficiència energètica que es troben en licitació en els col•legis CEIP Torrefiel i el CEIP Juan Manuel Montoya en el barri de Natzaret. «Són intervencions que reparen, condicionen i milloren les instal·lacions educatives on els nostres fills i filles es formen i conviuen cada dia», ha assenyalat el primer edil.

2,7 MILIONS EN MILLORA DE CENTRES EDUCATIUS

En total, quan finalitzen les actuacions que ara estan en marxa, «la inversió global en obres de millora en els centres educatius realitzades des de juny de 2015 serà d’al voltant de 2.700.000 euros», ha explicat l’alcalde, que ha afegit que a això caldrà sumar «les inversions pendents d’execució, com és el cas de les obres de rehabilitació i de nova construcció altres 9 centres dins del Pla Edificant, que suposen una inversió aproximada de 46 milions d’euros». «Totes estes inversions que són una mostra del compromís amb l’educació pública i, al mateix temps, amb les polítiques de sostenibilitat i eficiència energètica», ha conclòs l’alcalde.

L’obertura del curs ha comptat en el CEIP 103 amb la presència de l’alcalde, Joan Ribó, en una visita institucional que ha presidit el president de la Generalitat, Ximo Puig, i en la qual han participat també la regidora d’Educació, Maite Ibáñez; la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario; i la regidora de Renovació Urbana i vicealcaldessa Sandra Gómez; junt amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el vicepresident Rubén Dalmau, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i la directora del centre, Isabel Sáez, així com representants del claustre de professors i de l’AMPA.

COMPARTIR