El certamen ‘Europa Transforma Castelló’ premia els millors projectes sobre l’Estrategia EDUSI

683

Estudiants de sis instituts de Castelló han participat en la segona convocatòria del concurs ‘Europa Transforma Castelló, un certamen que busca promoure el coneixement de la Unió Europea i fomentar la presa de consciència de la ciutadania europea entre l’alumnat, al mateix temps que s’aborda l’impacte que té a la ciutat els fons europeus de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDISI). Els premiats es donaran a conéixer durant una gala que se celebrarà el dimarts 11 de febrer a les 18.00 hores en el Teatre del Raval. Els instituts que han participat en aquesta segona edició són: IES Caminás, IES Penyagolosa, IES Francesc Ribalta, La nostra Senyora de la Consolació, IES Matilde Salvador i IES Vicent Castell i Domènech.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat l’alta participació en aquesta segona edició, en passar de dues a sis institutits, i la importància de convocatòries com aquesta per a “implicar i motivar” a l’alumnat castellonenc en la construcció d’Europa i en el foment i coneixement de les seues diverses cultures. “Els joves són una part activa de la nostra ciutat i, gràcies a iniciatives com aquesta, s’involucren en la construcció d’una ciutadania europea, més global i diversa”, ha indicat Marco. A més, a través d’aquest premi, “l’alumnat coneix com els fons europeus, a través de l’Estratègia EDUSI, estan transformant Castelló i convertint-la en una ciutat més innovadora, sostenible, amable i inclusiva”.

En aquesta convocatòria han pogut participar l’alumnat i professorat dels centres educatius públics i concertats de Castelló a través d’equips formats per un màxim de 10 persones de segon de Batxillerat i Segon Cicle del Grau Superior de Formació Professional. Els participants han hagut d’elaborar un vídeo original i un altre del ‘making of’ amb una temàtica relacionada amb l’objecte del concurs.

Els premiats es donaran a conéixer en la gala d’aquest dimarts. Els guanyadors podran gaudir d’una visita d’estudi a Brussel·les per a conéixer de primera mà el funcionament de la Unió Europea i de les principals institucions comunitàries.

D’aquesta manera, l’alumnat descobrirà com Europa transforma Castelló des del propi cor de les seues institucions. La ciutat va obtindre en 2017 la major injecció de fons europeus de la seua història en aconseguir una inversió global de 20,2 milions. Aquesta inversió ha contribuït ja a transformar l’entorn urbà amb projectes com el pont Europa sobre el riu Sec i la remodelació del Camí La Plana, entre altres.

Els premiats també obtindran una rèplica de l’escultura instal·lada en un dels principals accessos a Castelló, en la rotonda de l’avinguda Enrique Gimeno enfront del centre comercial Salera. Tant l’escultura original com la seua versió en miniatura són obra de l’activista plàstic Santiago Rebollida i simbolitzen la transformació ecosocial de Castelló, vinculada a la injecció de fons europeus en la capital de la Plana.

COMPARTIR