El Consorci de Bombers de Castelló continua treballant al interior de Castelló per combatre els efectes de la nevada

1111

Els efectius coordinats pel Consorci Provincial de Bombers continuen treballant ininterrompudament durant la jornada de hui en la totalitat de rutes assignades, netejant vials i accessos als municipis amb tal de donar la millor resposta a tots els municipis afectats per les nevades. El dispositiu actual gestionat pel Consorci consta de 12 equips llevaneu, 20 vehicles auxiliars, 5 vehicles saler i 150 efectius.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “el treball de neteja està sent efectiu i s’ha pogut obrir tots els accessos de municipis. Els treballs se succeïxen en tot l’interior de la província, i estos estan sent especialmemte intensos en la punts com Castellfort, Coratxar o el Boixar, que han registrat majors acumulacions de neu. En estes dos jornades s’han distribuït 200 tones de sal per les nostres carreteres”.

Així, durant tota la jornada es continuarà treballant en la revisió i neteja de totes les rutes d’interior, de nord a sud, i també està previst durant les pròximes hores tornar a revisar les rutes escampant sal en previsió que es pogueren formar plaques de gel

Rubio ha explicat que “els treballs fets entre ahir i hui fins ara són auxiliar 10 vehicles atrapats per la neu, tots ells durant la jornada d’ahir, hui afortunadament no ha calgut auxiliar a cap vehicle en estes zones”.

Cal recordar que també està preparada per a actuar si fóra necessari la Unitat de Rescat de Muntanya, enguany a més amb nous vehicles com la moto de neu de rescat i el vehicle ATV tipus quad.

Extremar la precaució i ser previsors si cal circular

D’altra banda, el diputat Luis Rubio ha insistit a la ciutadania en general perquè, “de no ser necessari, s’evite circular per carreteres afectades per nevades, anar proveïts de cadenes o pneumàtics d’hivern, portar el depòsit ple de combustible, telèfon mòbil, roba d’abric i impermeable i una quantitat bàsica de beguda i menjar”.

També és important evitar programar activitats en la muntanya i extremar la precaució a l’hora d’utilitzar els distints sistemes de calefacció per a evitar possibles incendis en les vivendes.
Rubio ha explicat que “és important informar-se de les actualitzacions meteorològiques i activació de preemergències o emergències a través d’Aemet i GVA112, mentres que en cas de situacions d’emergència cal cridar al 112”.

Des del Centre Provincial de Coordinació dependent de la Diputació de Castelló s’està gestionant, en coordinació amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències i la resta d’administracions implicades, tot el dispositiu d’actuació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

COMPARTIR