El consorci de residus C-2 es marca el desenvolupament del Pla d’Ecoparcs com a objectiu

5809

L’Ajuntament de Castelló ha acollit hui la sessió de la junta de govern del Consorci del Pla Zonal de Residus C-2, presidit pel regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de la ciutat, Ignasi Garcia. La trobada ha servit per a designar la Comissió de Govern i les vicepresidències i aprovar les quotes del ajuntaments consorciats i de la Diputació, per a l’exercici de 2019.

Així mateix, els membres de la zona 2 han establert com a objectiu per a la legislatura el desenvolupament del Pla d’Ecoparcs, un projecte que ja ha estudiat la comissió tècnica del consorci i que preveu la construcció de nous centres i la implantació del servei mòbil. Com ha explicat Garcia, aquesta actuació permetria al municipis més menuts disposar del servei de recollida i acostaria la correcta gestió de residus a tots els nuclis poblacionals.

“El consorci atén més de 370.000 persones que necessiten ecoparcs mòbils, plantes i punts nets” així com “acabar amb les accions incíviques que embruten els nostres termes municipals”, ha apuntat Garcia, qui aposta per impulsar aquest pla com a solució. «Necessitem posar-nos al nivell de consorcis com el del nord i el del sud de la província, en què els ciutadans que més reciclen paguen menys”, ha assegurat el president.

Amb l’execució del projecte, naixcut a proposta de la firma , totes les instal·lacions municipals es gestionarien de manera unificada i els costos del seu funcionament es dividirien les administracions consorciades. De portar-se endavant, el consorci hauria de traure a licitació la contractació provincial.

Cal assenyalar que tindrà representació també en aquest consorci la Generalitat Valenciana, en el nom de la qual ha assistit hui a la sessió el director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer. Són membres els ajuntaments d’Onda, Vila-real, Almassora, l’Alcora, Benicàssim, Vall d’Alba i Borriana i la mancomunitat Espadà Millars, a més de la Diputació Provincial de Castelló.

COMPARTIR