El conveni entre l’ajuntament d’Alacant i l’Escola d’Organització Industrial promocionarà l’ocupació de 450 joves

1182

L’alcalde Alacant, Luis Barcala, s’ha reunit amb la directora general de la Fundació Escola Organització Industrial, Nieves Olivera Pérez-Frade, per a iniciar a Alacant els projectes d’impuls de l’ocupació juvenil -Millenials- i de l’impuls de l’emprenedoria juvenil -Bigdreams- per un import de 1,4 milions d’euros durant 2019-2020.

El projecte Big Dreams, juntament amb la signatura del Projecte Millenials, amb un import de més 900.000 euros beneficiaran en el seu conjunt a un total de fins a 450 joves alacantins de 16 i 30 anys desocupats i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Tots dos projectes se circumscriuen dins del Programa Operatiu d’intervenció comunitària del Fons Social Europeu d’Ocupació Juvenil amb l’objectiu d’integrar en el mercat de treball a les persones joves que no es troben empleades ni participen en activitats d’educació ni formació, incloses en el context de la Garantia Juvenil.

Concretament, el Projecte Big Dreams, que significa “grans somnis” en anglés, té com a objectiu augmentar l’emprenedoria de les persones joves no ocupades i inscrites en el Sistema de Garantia Juvenil. Es complementa amb l’assessorament per a l’autoocupació i creació d’empreses a través de la metodologia Lean Startup i la mentorització. Com a novetat, compta amb ajudes econòmiques per a la posada en marxa del projecte empresarial.

Per a la consecució dels objectius, s’estima que es desenvoluparan 10 accions formatives en les quals participaran entre 12 i 25 per programa, amb el que l’abast estimat estarà entorn de les 180 a 200 persones joves.

El pressupost del programa és de cinc-cents mil euros, dels quals el 75% es destinaran a la formació i la resta a ajudes a la creació de noves empreses. L’aportació de l’Agència Local a aquest programa és de 40.550 €, a més de la col·laboració, igual que en l’altre programa, en la captació de l’alumnat.

L’Agència Local i l’Escola d’Organització Industrial han desenvolupat múltiples projectes conjunts des de l’any 2013 que han redundat en la competitivitat de les empreses alacantines i la millora de l’ocupabilitat dels joves d’aquesta ciutat.

Projecte Millenials
Aquest projecte busca activar a persones joves no ocupades inscrites en el sistema de Garantia Juvenil i no integrades en els sistemes d’educació o formació perquè puguen incorporar-se al mercat laboral amb ocupacions de qualitat per compte d’altri, així com reforçar la seua ocupabilitat i les seues competències professionals.

Per a això, està previst que s’impartisquen 17 cursos formatius intensius, pràctics i adaptats a les necessitats de les empreses, combinant diferents modalitats de formació presencial, online i mixta. Aquests programes formatius iniciaran de forma immediata, estant dirigits els primers cursos a la formació de talent en programació (Java, *Cobol, *IOs, etc).

En aquestes participaran entre 12 i 25 alumnes per programa, per la qual cosa s’espera arribar a 255 joves. Així mateix, el programa contempla concedir 112 beques per a la realització de pràctiques no laborals.

El pressupost per a realitzar aquestes accions és de 900.000 €, dels quals 675.000 € es destinaran a formació i 225.000 € es dedicaran a les pràctiques no laborals. L’aportació de l’Agència Local és de 72.990 euros. La col·laboració s’estén a la captació de l’alumnat, la posada a la disposició de les infraestructures i equipament per al desenvolupament de les accions formatives (les aules del Centre de Formació de l’Agència Local i el Centre d’Ocupació i Formació de la zona nord “El *Tossalet”), la cerca d’empreses per a la realització de les pràctiques no laborals i la promoció i difusió dels programes.

La selecció dels alumnes es realitzarà en funció de la documentació i/o d’una entrevista personal en la qual es tindrà en compte l’actitud, motivació, disponibilitat i compatibilitat per a fer el curs, i en alguns casos la formació i experiència prèvia relacionada i els resultats de proves de coneixement concretes. D’igual manera, tindran importància les prioritats transversals del Fons Social Europeu (discapacitats i en risc d’exclusió i/o dona) i si són parats de llarga duració.

COMPARTIR