el Debat de l’Estat de la Ciutat

  815

  El portaveu de Podem-EUPV Castelló anuncia actuacions contra els fons voltor en habitatge; una fiscalitat verda per a impulsar la rehabilitació sostenible, mesures de reactivació agrària i primers passos per a iniciar el Pla de Qualitat de l’Aire.

  El portaveu de Podem-EUPV Castelló, Fernando Navarro, ha destacat en el Debat de l’Estat de la Ciutat que en aquest primer any de legislatura la confluència es «ha ratificat com a imprescindible» per a impulsar les transformacions que requereix Castelló i propiciar un model «sostenible» que reequilibre l’entorn urbà amb el natural i que construïsca una ciutat «popular» que treballe contra l’exclusió social.

  En la seua intervenció al Ple d’aquest dijous, Navarro ha subratllat que l’Ajuntament ha de donar una «resposta completa» per a fer front a la crisi, que ha definit de «matrioshka; dins de la crisi sanitària hi ha una crisi econòmica, i dins una ecològica que suposa, en si, una crisi de model de civilització. Aquesta crisi ens situa en un moment molt més important que el que vivíem fa sis mesos. Estem en el punt mort de si perdem Castelló o conservem Castelló».

  Davant aquesta crisi, ha ressaltat que «hem d’estar a l’altura; hem de construir una ciutat popular on hi haja vida al carrer i en els barris i no hi haja exclusió social», que propicie «una victòria col·lectiva» i «hem de reequilibrar la ciutat amb el seu entorn natural».

  Respecte a les actuacions de les Regidories d’Habitatge i Transició Ecològica, ha destacat que «treballem amb el Pla Estratègic d’Habitatge» que inclourà mecanismes per a frenar les pràctiques abusives dels fons voltor; i s’augmentaran impostos als habitatges buits de grans propietaris. Així mateix, ha avançat la pròxima posada en marxa d’una fiscalitat verda per a promoure la rehabilitació sostenible; i el desenvolupament del pla de reactivació agrària per a ajudar al sector primària i «posar en valor el nostre ecosistema». A més, ha asseverat la seua preocupació per promoure el primer Pla de Qualitat de l’Aire i ha avançat que abans que acabe l’any hi haurà una estació de mesurament en la Marina del Grau mentre la Universitat Politècnica de Catalunya ja estarà treballant en part del Pla de Qualitat.

  «Ha sigut un primer any de govern per a Podem-Esquerra Unida que significava l’inici d’una nova etapa on havíem d’aprendre a convertir els nostres discursos en fets concrets. I aqueix canvi de fase sempre és complicat. Però, malgrat tot, estem satisfets d’aquest primer any i hem aprés que l’ajuntament pot servir per a transformar la ciutat i ens ha demostrat que som imprescindibles en aqueixa transformació», ha exposat.

  En la seua rèplica, ha respost als grups de e la dreta de l’oposició «que volen tornar al passat, amb un discurs que ens ha portat al desfiladero». Ha asseverat que el PP vol tornar «a un model de ciutat basat en un tauler del monopoly, de la bambolla immobiliària, que no se sosté; és un discurs neoliberal que demana sacrificis a la societat». Ha recordat que el Pla General reforça la protecció del territori i la seua biodiversitat i que els fons de reconstrucció de la Unió Europea «van en la direcció de la descarbornització i el reequilibre de la ciutat i el seu entorn natural».

  COMPARTIR