El Dia dels Majors reuneix a 1.100 persones a Almassora

654

La coincidència de la festivitat del 9 d’Octubre amb les celebracions en honor a la Mare de Déu del Roser a Almassora ha multiplicat els actes d’una jornada que reunirà aquesta vesprada a 1.100 persones en la plaça Pere Cornell per a participar en el Dia dels Majors. Al marge del berenar multitudinari, les ofrenes al Rei Jaume I i a Pere Cornell, a més de les danses i representacions, han omplert d’activitat la localitat des de primera hora del matí.

Acompanyats per l’associació Moros i Cristians d’Almassora i la colla de dolçainers Les Goles, la corporació municipal ha partit cap a la plaça del Rei Jaume I a les 11.00 hores al costat dels músics de La Esmeralda i la reina de les festes, María Portalés Montañana, que ha dipositat el seu ram als peus de l’estàtua del conqueridor flanquejada per la guàrdia de gala i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí. D’igual manera, la cort d’honor ha ofrenat al Rei per a emprendre el trajecte de retorn fins a la plaça Pere Cornell.

En aquest punt, l’associació Moros i Cristians ha disposat la corona de llorer al costat del bust abans de cedir el protagonisme a les integrants de l’associació cultural El Torrelló, que han ballat danses tradicionals al costat de la dama María Moya, en aquesta ocasió abillada amb la indumentària i la banda pròpia de la cort d’honor. Per la seua banda, la plaça d’Espanya ha acollit la representació de la vida del Rei Jaime I i Pere Cornell per a xiquets.

Al marge dels actes del 9 d’Octubre, l’activitat ha continuat fidel al programa de festes a les 13 hores amb l’entrada de vaques de la ramaderia d’Alberto Garrido, d’Oropesa, en una nova jornada del concurs de ramaderies. Les exhibicions taurines seguiran a la vesprada amb l’eixida de l’exemplar de Miura i el de Pérez-Tabernero des de la plaça Major. En finalitzar els bous tindrà lloc el tancament infantil de carretons patrocinat per la Junta Local de Festes.

L’altre epicentre de la festa estarà en la plaça Pere Cornell, on estan citades 1.100 persones per a participar en el Dia dels Majors. “Hem previst una vesprada plena d’espectacles, amb les actuacions que encapçalarà Lorenzo Santamaría, perquè els veïns de més edat gaudisquen també de la setmana gran del Roser”, ha assenyalat la regidora de Festes, Isladis Falcó.

La Junta Local de Festes obrirà les portes del recinte a les 18 hores amb el repartiment de berenar per a jubilats i pensionistes que prèviament s’hagen inscrit. Com de costum, els participants rebran un entrepà, una beguda i postres per a compartir la vesprada amb la música dels artistes que passaran per l’escenari instal·lat en la plaça Pere Cornell.

Per la seua banda, els més xicotets tenen una cita en el Recinte Fester, on s’ha traslladat l’espectacle Rock&Jocs i l’actuació de rock de Glüps Band. A més, el Museu del Joguet té avui horari especial per a afavorir la visita dels xiquets i estarà obert entre les 19 i les 21.30 hores.

COMPARTIR