El diputat de Residus insisteix a l’alcaldessa d’Onda que deixe d’utilitzar el Medi Ambient de forma partidista

488

El diputat de Residus de la província de Castelló, Ignasi Garcia, ha insistit a l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, que deixe d’utilitzar el Medi Ambient amb finalitats partidistes i li ha demanat que desistisca en la seua intenció de fer una consulta popular respecte a l’ampliació de l’abocador que té l’empresa Reciplasa al terme municipal. ‘’Assistim sorpresos a una actitud incomprensible per part del Partit Popular en la localitat d’Onda, que s’obstina a fer un referèndum no vinculant sobre una decisió que ja s’ha pres de forma consensuada per les parts competents i a la qual no es va oposar ningú de la seua agrupació en el seu moment’’, ha dit Garcia, qui suggereix de nou a Ballester que trega del debat entre partits aquest tema, ja que ‘’no és una actitud responsable ni desitjable en un representant públic”.

Garcia ha destacat que ‘’estem en un moment clau per a la gestió dels residus a les comarques de Castelló, tenint en compte que hi haurà una inversió de 40 milions d’euros per a dotar a la planta de tractament d’Onda de les tecnologies més capdavanteres en la gestió del fem”. ‘’El cost de traslladar el rebuig a un abocador que no estiga al costat la planta de tractament no és només econòmic, ja que el trànsit d’uns 20 camions al dia té un cost ecològic important per a la població.’’ Per això el diputat de Residus de la corporació provincial ha apel•lat a la ‘’sensatesa’’ en aquest tema ‘’tan delicat’’ perquè, tal com ha recordat, ‘’tots els informes tècnics són favorables al Pla de Gestió que va aprovar per unanimitat el Consorci C2, on està la Generalitat, la Diputació i tots els ajuntaments que en formen part”.

En aquest cas, l’aprovació per part del plenari de la proposta del PP d’Onda ha vingut acompanyada d’una sèrie de ‘’fal·làcies’’ i de ‘’declaracions ‘malintencionades’’ de la cap de la corporació municipal com, per exemple, la què nega que la Diputació estiga al Consorci de Residus de la zona. Segons Garcia, ‘’si el PP d’Onda fa aquestes declaracions per desconeixement és molt greu perquè els governants hem de saber de què parlem abans d’emprendre iniciatives com aquesta. Però si ho fan deliberadament, encara és pitjor, ja que demostra que està emprant el cinisme per a usar la ciutadania amb finalitats partidistes”.

COMPARTIR