El Maig di Gras termina amb un esclat de música que ha envaït la ciutat de Borriana

740

«Ha sigut un cap de setmana que recordarem per sempre, i que ha suposat per a nosaltres la millor valoració possible en aquests quatre anys de Maig di Gras». Així de contundents i satisfets es mostraven els i les organitzadores del Maig di Gras de Borriana, l’Associació Cultural Soul Explosion, els qui amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la ciutat, han portat avant una quarta edició del festival que s’ha convertit en la més participativa i multitudinària, especialment durant la jornada del dissabte quan les característiques «brass bands» que exemplifiquen a la perfecció l’esperit del Maig di Gras, van prendre els carrers i places de la ciutat.

I en la tercera i final jornada d’aquesta finalitat de setmana, ha sigut la música feta a Borriana la protagonista des del matí, ja que com explicaven en la passada edició del Maig di Gras des de l’organització, «un altre dels objectius que sempre hem volgut aconseguir és vincular la vida cultural i musical de la ciutat a la celebració de diferents actes del cap de setmana, per a així continuar creant aqueixes sinergies que faran que la música no deixe de sonar a Borriana». Ha sigut l’alumnat del The Session Centre de Música Moderna els qui han obert el foc en l’horari matinal, al qual han seguit les sessions dels dj’s, en bona mesura també borrianencs, i els posteriors concerts que han començat a les 18.30 hores.

L’alumnat del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana, referent a les comarques nord valencianes en aquest tipus de centres amb ensenyaments artístics que van des de la dansa, a la pintura, l’escultura i, com no, la música, s’ha l’encarregat d’obrir els concerts dissipant tant els núvols en el cel que per moments deixaven caure algunes gotes de pluja, així com els dubtes que ningú ha de tindre sobre el futur de la música a Borriana. Seguidament era la Banda Jove de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca confirmava per complet la riquesa musical i interpretativa de la joventut de la ciutat, complint a la perfecció amb aqueix objectiu del Maig di Gras que «fomentar la participació de tot el món, i especialment la gent jove, en aqueixa democratització de la música al carrer i els espais que han de tornar a ser escenaris per a fer arribar aquestes expressions culturals a tothom i de forma totalment gratuïta».

Finalment, la Borriana Big band s’ha encarregat de posar el fermall d’or a la quarta edició del festival Maig di Gras. Des de la seua creació fa un parell d’anys, la Borriana Big Band ha crescut ràpidament per a realitzar nombrosos concerts al voltant del territori valencià, amb les seues delicades i alhora potents versions de grans clàssics i també, de música moderna, en valencià. El cel ha respectat una vesprada que per moments podia perillar en la Plaça Major de Borriana, com sabent que la quarta edició del Maig di Gras havia de tancar-se amb la mateixa bona nota i grans sensacions de les dues jornades anteriors, en les quals la música negra i al carrer, el pur estil de Nova Orleans i el batec que tots i totes les assistents al Maig di Gras han pogut sentir, han tornat a prendre els carrers i places de Borriana.

COMPARTIR