El ‘manifest’ revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2020, Elena i Julia

564

Amb la presència de l’alcaldessa de Borriana, la regidora de Festes i presidenta de la Junta Local Fallera, corporació municipal i representants de Junta Local Fallera s’ha inaugurat el ‘manifest’ dels vestits regionals de les Reines Falleres, Dames de la Ciutat i Corts d’Honor de 2020, que ha revelat els detalls dels vestits i complements que lluiran.
L’empresa valenciana ‘Albaes’ ha coordinat i confeccionat els vestits en la labor dels quals han col·laborat altres empreses i professionals, com ara, la ‘Companyia Valenciana de la Seda’, ‘Nial Artesania’, Artesania Valenciana del tèxtil ‘Adriluc’ i ‘Parell a parell Descans’. També ha col·laborat en la decoració i subministrament de mobiliari per al manifest la firma borrianenca ‘Col•lecció Alexandra’.
Els vestits confeccionats per Albaes per a les reines falleres de Borriana, dames de la ciutat i corts d’honor, segueixen fidelment les línies depurades de l’època i s’han adaptat a les exigències de la moda més actual, puntes més xicotetes, vol adequat, escots ajustats, etc., i han sigut adornats amb els complements més exclusius per a enriquir i donar harmonia al vestit regional.
Les teles dels vestits de les reines falleres, dames de la ciutat i corts d’honor, han sigut confeccionades en els telers de la Companyia Valenciana de la Seda. En els complements dels vestits de les reines falleres de Borriana, dames de la ciutat i corts d’honor ha participat també la firma Nial Artesania.
Les manteletes que lluiran les falleres han sigut brodades en tul cristall amb combinacions de fil ivoire i or i s’ha adaptat el to del brodat als tons del metall utilitzat per als vestits, i s’ha aconseguit així una major coordinació entre el vestit i els seus complements.
De les pintes fabricades, en exclusiva, per a la Junta Local Fallera de Borriana destaca el gravat en realç amb motius locals com l’escut de la ciutat o el Templat, adornats amb motius florals o flamígers. Els pentinadors que s’han col•locat en els gipons de mànega llarga del segle XVIII, són en tul brodat tot ivoire. També ha participat, pel que fa als complements, l’empresa Artesania Valenciana del Tèxtil Adriluc.
Els vestits
La Reina Fallera de Borriana lluirà com a primera indumentària un vestit de llauradora valenciana del segle XIX, model clàssic amb mànigues de fanal, confeccionat en seda en color ametista. La segona indumentària serà un vestit confeccionat en brocatell de seda ampla i to jade.
El vestit de la cort d’honor de la Reina Fallera de Borriana és un vestit de llauradora valenciana model clàssic amb mànigues de fanal, confeccionat en teixit “Renne” de color carmesí.
Quant a la Reina Fallera Infantil de Borriana lluirà com a primera indumentària un vestit de llauradora valenciana del segle XIX, model clàssic amb mànigues de fanal confeccionat en seda de color òpal. La segona indumentària serà un vestit confeccionat en brocatell de seda ampla i to ‘prússia’.
El vestit que lluirà la cort d’honor infantil de la Reina Fallera infantil de Borriana, és un vestit de llauradora valenciana model clàssic amb mànigues de fanal, confeccionat en teixit ‘La Campanya’. Dibuix caracteritzat pels xicotets centres florals, senzills i elegants. El color triat és citrí amb metall d’or.
Finalment, pel que fa a les dames de la ciutat de les Reines Falleres de Borriana, lluiran un vestit inspirat en la indumentària de les dames borrianenques de principi del segle XX, confeccionat en “domàs Noblesa” de color bruc.
Després de la inauguració avui del ‘manifest’, l’exposició s’obrirà al públic des de dilluns que ve, dia 11, fins al divendres 15 de novembre, en horari d’11h a 13.30h i de 15.30h a 20h, en els salons del Centre Cultural de Caixa Rural Burriana.

COMPARTIR