El MARQ diu adeu a l’exposició ‘Maya, el enigma de las ciudades perdidas’ amb una setmana de porte obertes

1424

Comença el compte enrrere perquè els maies abandonen Alacant i el MARQ ha organitzat una setmana de portes obertes, del 2 al 7 de gener, en la que els més ressagats podran disfrutar i conéixer de primera mà una de les civilitzacions més fabuloses del món. A més, el museu té tot preparat per a rebre l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, presentat oficialment a Milà el 7 de desembre.

El passat mes de maig la societat alacantina va donar una calorosa benvinguda a “Mayas, el enigma de las ciudades perdidas”, ara, nou mesos després, el museu es prepara per a despedir a una de les exposicions internacionals que més interés ha despertat en la província. La mostra ocupa un total de quatre sales ornamentades amb un espectacular disseny expositiu. En la primera trobem una sorprenent recreació de l’origen d’esta civilització a través de l’arquitectura monumental de les piràmides i els misteris de l’escriptura jeroglífica disposada en esteles o llindes. Precisament esta sala és una de què més ha cridat l’atenció del públic que ha mostrat especial interés en els panells interactius i els misteris del calendari maia.

En la segona sala, un temple maia reproduïx l’apogeu de la cultura en el anomenat Període Clàssic amb el desenvolupament de grans ciutats com Tikal i Calakmul, monumentals palaus i la importància del rei divinitzat i de la seua cort. La tercera estada custòdia les grans realitzacions pètries: esteles, panells i escultures monumentals, que ens acosten a les profundes creences d’esta civilització a partir de la comprensió de les pintures de Sant Bartolo. Entre elles, la figura d’un home amb atributs de jaguar que ha acaparat tots els elogis dels visitants. Finalment, en la Biblioteca, i davall el suggeridor títol “Mayas de cerca”, sorprenen les aportacions de les missions arqueològiques espanyoles a Guatemala i, molt en particular, la dels equips d’investigadors valencians, fonamental per a aprofundir en el coneixement de les arrels d’este fascinant món mesoamericà.

D’altra banda, la col·lecta solidària a benefici del Banc d’Aliments d’Alacant i el programa d’activitats del MARQ que s’ha desenrotllat durant esta setmana s’estendran a la jornada del 5 de gener, dia en què es duran a terme tallers didàctics infantils, per a xiquets de 5 a 12 anys, relacionats amb la temàtica nadalenca i amb l’exposició dels maies.

Els horaris del museu per a la setmana que ve de portes obertes seran del 2 al 4 de gener de 10:00 a 19:00 hores, el 5 i el 7 de gener de 10:00 a 14:00 hores, mentres que el 6 de gener el centre romandrà tancat.

COMPARTIR