El Ministeri de Transició Ecològica premia a Castelló pel canvi de model de mobilitat

700

El Ministeri de Transició Ecològica ha reconegut el treball de l’Ajuntament de Castelló per a avançar cap a un nou model de mobilitat més sostenible, segur i amable amb els vianants. El regidor de Mobilitat Urbana, Rafa Simó, ha arreplegat a Madrid el segon premi en la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants “per tres projectes que plasmen el canvi de paradigma en la mobilitat urbana: la superilla de Maestría, la reestructuració de les línies de transport públic i la millora de l’accessibilitat de les parades i, finalment, l’impuls als camins escolars”.

Simó ha participat en la Jornada de la Setmana Europea de la Mobilitat, celebrada en la seu del Ministeri de Transició Ecològica, on s’han lliurat els premis de l’edició de 2018. El regidor de Mobilitat ha mostrat la seua satisfacció “pel reconeixement que suposa al treball tècnic i al convenciment polític que és necessari seguir donant passos cap a un model de mobilitat molt més amable, que garantisca la seguretat dels usuaris més vulnerables, com són vianants i ciclistes, i promoga transports alternatius al vehicle privat a motor en els desplaçaments urbans”.

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló va presentar la seua candidatura als premis SEMS-2018 amb tres mesures permanents que contribuïsquen a afermar un nou model de mobilitat més racional. La primera superilla, que s’ha aplicat a l’entorn de Maestría, per contribuir a calmar el trànsit en aquest barri residencial gràcies a la reducció a la meitat del tràfic de pas i la reducció de la velocitat.

Quant a la reestructuració de les línies urbanes d’autobús i la millora d’accessibilitat de les parades, l’Ajuntament de Castelló ha destacat que aquestes mesures han contribuït a batre el rècord històric d’usuaris, amb més de 6,5 milions de viatgers de bus i TRAM registrats entre l’1 de gener de 2017 el 31 de desembre d’aqueix mateix any. A més, va anar aqueix any en el qual va començar a introduir-se les plataformes d’accessibilitat en parades d’autobús per a facilitar l’ús del transport públic, millorar la seguretat vial i millorar l’eficàcia dels trajectes.

Finalment, també s’ha presentat la proposta per a impulsar els camins escolars assegurances, una iniciativa l’èxit de la qual radica en el treball col·laboratiu entre l’àrea de Mobilitat i les comunitats educatives dels diferents col·legis interessats a impulsar aquests camins “amb la finalitat de facilitar els desplaçaments segurs per itineraris assenyalats i adaptats a l’alumnat que cada dia acudeix a peu als seus centres escolars”.

Cal destacar, a més, que aquest programa també té un objectiu a llarg termini que s’emmarca dins de les línies fixades en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Castelló, “on l’educació i la formació vial són claus per a aconseguir un canvi de cultura d’hàbits en matèria de mobilitat i seguretat vial i com a estratègia lògica per a garantir el desenvolupament sostenible de la ciutat”, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Rafa Simó.

COMPARTIR