El parc ‘La Torre’ d’Albaida millora les seues condicions amb l’ajuda de la Diputació

1327

La pineda ‘La Torre’ i la zona verda de l’entorn del camí de Benissoda, al municipi d’Albaida, han millorat les seues condicions ambientals i d’accessibilitat gràcies a les obres que ha realitzat l’Ajuntament amb els fons del Programa d’Espais Degradats que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat el municipi de La Vall d’Albaida acompanyat per l’alcalde, Josep Antoni Albert, i altres membres de la corporació per conèixer les distintes actuacions.

El diputat, Josep Bort, ha remarcat que “aquesta era una obra reclamada des de ja fa temps pels veïns del poble i també per l’Ajuntament, i suposa la millora d’un espai important per al municipi perquè és un lloc de convivència de xiquets, famílies i medi natural, així com la recuperació d’un entorn emblemàtic que s’havia degradat amb els anys”.

Josep Bort també ha destacat la rellevància de la tasca que realitza la Diputació a través del Programa d’Espais Degradats, i ha afegit que “continuem amb ell perquè són xicotetes obres però que tenen un gran impacte social, perquè no només mediambientalment estem recuperant espais que estan molt deteriorats, sinó que a més els posem en valor de cara a la ciutadania”.

L’adequació i recuperació d’aquesta zona del municipi d’Albaida ha consistit en la neteja i restauració completa de les torres d’accés al parc de ‘La Torre’, i la instal·lació de tanques metàl·liques i voreres de ciment per delimitar les diferents àrees de l’espai. A més, la intervenció ha inclòs també la plantació de vegetació, l’emplaçament d’un tobogan infantil i la creació d’una zona delimitada per a gossos.

L’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, ha mostrat la seua satisfacció amb el projecte i ha explicat que “la resposta de la gent està sent fantàstica, hem completat l’àrea amb jocs i mobiliari, i a poc a poc anirem fent més perquè és un espai molt gran, però ja compta amb una sèrie d’infraestructures que milloren considerablement les condicions del parc. A més, l’habilitació d’un àrea per a gossos, que es troba a prop del casc urbà, ofereix la possibilitat als veïns de poder dur els seus animals de companyia a un espai adequat”.

Albert ha indicat a més que “amb aquesta intervenció també hem aprofitat per recuperar les torres, que són un espai emblemàtic d’Albaida, i encara que malauradament ja no tenim el Castell de Santa Rosa, encara ens queda un vestigi del que va ser aquesta zona i que tornen a lluir de nou”.

Les obres han suposat una despesa global de 52.400 euros, dels que la Diputació, a través del Programa d’Espais Degradats, ha sufragat 41.900 euros, que constitueix el 80% del total. L’ajuntament del municipi ha assumit el restant de la inversió i ha destinat vora 10.500 euros.

COMPARTIR