El Parc Ribalta tindrà prompte la cafeteria instalada en la caseta del pou

  1138

  El parc Ribalta és un dels nostres parcs més emblemàtics i la recuperació, el pròxim any, del servei de bar cafeteria suposa un pas més en l’aposta per revitalitzar aquest pulmó verd de la ciutat i per potenciar el seu ús social”. Així s’ha expressat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en la visita a l’antiga caseta del Pou després de concloure les obres de reforma que van a possibilitar l’obertura d’un bar-cafeteria enfront de l’estany del parc Ribalta a més d’habilitar com a banys públics l’edifici del colomar.

  L’alcaldessa ha explicat que ja s’està ultimant el plec que permetrà licitar la concessió administrativa per a gestionar aquesta cafeteria. Marco ha reiterat que la recuperació d’aquest servei amb càrrec a les inversions financerament sostenibles “evidencia l’aposta del Govern municipal per recuperar el Ribalta com a espai públic emblemàtic de la nostra ciutat”.

  El projecte de rehabilitació de les dues edificacions ja existents, la caseta del pou i el colomar, ha comptat amb una inversió de 177.000 euros. En el primer s’ha instal•lat un quiosc-bar, compost per cuina, barra i zona de públic per a 10-12 persones amb almenys dues taules, destinant el porxo que protegeix l’accés a l’edifici a terrassa, amb taules i cadires que es puguen emmagatzemar en la zona de públic quan el bar romanga tancat. Paral•lelament s’ha treballat en la rehabilitació de les condícies públiques situades en la planta baixa del colomar adequant-los a la normativa sobre accessibilitat.

  Quant a l’execució de les obres, s’ha desmuntat l’actual coberta a dues aigües de teula ceràmica plana, rehabilitat l’estructura de fusta que la suporta i li l’ha dotat d’impermeabilització, aïllament tèrmic i protecció contra el foc. També s’ha substituït la porta d’accés a la caseta, s’ha restaurat la fusteria i els vidres de les finestres a més de netejar les façanes i instal•lar un sistema per a l’allunyament d’aus.

  En la intervenció en el colomar per a la seua adequació com a serveis higiènics del bar-cafeteria, s’ha procedit a la substitució dels dos porxos existents en la seua planta baixa, la col•locació de revestiments ceràmics en parets i de mosaic antilliscant en sòls dels dos espais destinats a condícies; la restauració de finestres i reixes amb substitució dels vidres; la substitució de portes; i la restauració, neteja i tractament antigrafiti del revestiment exterior de la planta baixa i de la torre, a la qual s’ha aplicat un tractament de pintura i en la qual s’instal•larà un nou sistema per a l’allunyament d’aus.

  Marco ha apuntat que la previsió és aprovar els plecs i licitar-los en aquest primer trimestre perquè 2018 siga l’any en el qual el parc Ribalta recupere un servei de quiosc-bar del que contribuïsca a la seua dinamització social.

  COMPARTIR