El Patronat de Turisme d’Alacant certifica el interés del mercat alemany en el turisme esportiu

1483

El turisme urbà, d’interior i el gastronòmic és també demandat pel client alemany, en una fira on Alacant ha presentat un producte molt segmentat que hi ha teenido una gran acollida. Alacant 11 de març. El Patronat Municipal de Turisme i Platges, que dirigix la socialista Eva Montesinos, ha acudit a la Fira ITB de Berlín amb una oferta molt segmentada que ha tingut una gran acollida entre els professionals del sector. L’estand d’Alacant ha ocupat una part de l’espai de 100 metres quadrats habilitat per a la Comunitat Valenciana dins de l’àrea de Turespaña.

En esta fira, una de les més importants del calendari internacional, hi ha hagut un gran interés pel turisme esportiu i pel City break o de curta estada amb un màxim de quatre dies. En l’aspecte esportiu ha destacat la predilecció del mercat alemany per les disciplines ciclistes i les proves randonneur o pel golf.

De fet, per a 2019 es van a planificar viatges en este sentit a la nostra ciutat des del país germànic, atrets per esta classe d’esdeveniments que cada vegada amb més freqüència s’organitzen en el municipi. Els tècnics municipals desplaçats a este esdeveniment també han constatat que el mercat alemany s’interessa, sobretot, pel turisme urbà o d’interior i pel gastronòmic. Així mateix ha sigut positiu presentar en la Fira ITB un producte molt segmentat per a intentar arribar al client germànic, que té un alt poder adquisitiu.

A l’edició de 2018 han acudit a Berlín representació de 187 països amb 109.000 visitants professionals i altres 60.000 privats, que han ocupat una superfície de 160.000 metres quadrats. Per a Alacant, el mercat alemany té una capital importància com ho demostra que durant 2017 es van allotjar en hotels del municipi 40.580 clients de procedència alemanya, un 13,85% més que en 2016, segons dades aportats Associació Provincial d’Hotels d’Alacant (APHA), la qual cosa suposa el cinqué lloc en el rànquing de visites internacionals.

A més, les connexions amb l’aeroport internacional d’Alicante-Eltx són també molt àmplies. De fet, enguany hi haurà 14 enllaços aeris directes amb aeroports a Alemanya. Destaquen els vols directes amb Dusseldorf, Frankfurt, Colònia, Hamburg, Berlín, Karlsruhe, Memmingen, Bremen, Munic, Hannover, Nuremberg, entre altres

COMPARTIR