El Patronat d’Esports destina 756.500 euros als esportistes de Castelló

  925

  A començaments de setmana, el Consell Rector del Patronat d’Esports va aprovar la concessió de subvencions per desplaçaments a campionats per un valor de 25.000€. Aquesta partida, sumada a altres com ara la subvenció per activitats d’alpinisme o les beques als esportistes d’elit, dona com a resultat la xifra de 756.500 euros que el Patronat destina al foment de la pràctica esportiva. En total, 64 clubs i més de 8.400 esportistes del municipi es beneficiaran d’aquestes ajudes.

  Els clubs encarregats d’organitzar l’esport base de Castelló són beneficiaris directes d’ajudes per valor de 87.000€. Aquests es distribueixen entre clubs de futbol, tenis, bàsquet esgrima, beisbol, natació, pilota, escacs, piragüisme, rugby, etc.

  A més, cal sumar altres subvencions pressupostades com ara les beques a esportistes del motor (1.500€) o les ajudes a l’organització d’esdeveniments esportius (115.000€).

  Però la partida de subvencions més quantiosa és la destinada als clubs d’elit, amb 465.000 euros. Cal destacar que els 15 clubs que reben aquesta ajuda no poden rebre la subvenció per esport base, fet pel qual aquest 465.000 euros també reverteixen finalment en l’esport de base, ja que aquests clubs els utilitzen per finançar els equips de cantera.

  Per segon any consecutiu, el Patronat d’Esports aplica uns criteris objectius amb els que es vol evitar la discrecionalitat al donar aquestes ajudes. A més, mitjançant la redacció del plec de condicions es pretén potenciar la igualtat de gènere o l’estabilitat laboral en l’esport d’elit. Així, si el segon equip que el club té en categoria nacional és de diferent sexe al del primer, rebrà més punts en la baremació de mèrits. També es barema el nombre de tècnics amb contracte que el club té en nòmina i el tipus de contracte.

  COMPARTIR