El Pla Provincial Antimosquitos de la Diputació està funcionant satisfactòriament malgrat les pluges dels últims dies

407

Els tractaments del Pla Provincial Antimosquits estan funcionant satisfactòriament malgrat les pluges dels últims dies. Així ho ha explicat el catedràtic de la Universitat de València que dirigeix aquest programa, Ricardo Jiménez, en el transcurs de la reunió que ha mantingut en el matí de hui amb el president de la Diputació, José Martí, i amb la diputada de Medi natural, María Jiménez. Els treballs per a combatre al mosquit tigre es continuaran realitzant durant els pròxims mesos fins que la temperatura mínima no siga inferior als 14 graus, que és el llindar que marquen els protocols d’eradicació d’aquest tipus de plagues.

Una vegada conclosa la reunió, la diputada provincial i el director del Pla Provincial Antimosquits s’han traslladat fins a Xilxes per a supervisar els tractaments que durant la jornada de hui es realitzen en aquesta localitat.

A més de les labors específiques d’eradicació dels mosquits, el pla contempla la realització de proves de detecció de vectors, larves o ous amb les quals cada dijous s’emet un informe en el qual es detallen les zones en les quals serà necessari actuar la setmana següent.

Al final de la visita, la diputada de Medi Natural ha manifestat que “no volem ser triomfalistes però podem dir que estem raonablement satisfets amb els resultats del Pla Provincial Antimosquits perquè la situació es manté sota control i, en general, les molèsties causades per la presència d’aquests insectes s’han reduït de manera considerable”. Sobre aquest tema ha afegit que “sabem que no podem baixar la guàrdia i que en els pròxims mesos cal continuar treballant per a reduir les molèsties a la població tot el que siga possible”. De fet, “ha recordat, “es mantindran els tractaments fins que les temperatures mínimes siguen inferiors a 14 graus”.

COMPARTIR