El ple de la Diputació s’estrena en format telemàtic

1545
El ple de la Diputació de Castelló

Es tracta de la primera assemblea per vídeo-conferència de la història de la institució, motivada per l’emergència sanitària pel coronavirus.

El ple extraordinari de hui dimarts de la Diputació de Castelló passarà a la història per ser el primer que es realitza de forma telemàtica, una circumstància que no impedirà que, tot aquell que ho desitge puga seguir-lo des de casa pels habituals canals de difusió.

Els departaments d’Innovació Pública i Informàtica han treballat contrarellotge des de l’inici de l’estat d’alarma perquè el desenvolupament de la vida institucional no s’aturara i, la realització del ple, no era una excepció. A les 11 hores donarà començament la sessió per vídeo-conferència, presidida pel president de la Diputació, José Martí, qui ha elogiat el treball dels treballadors de la casa perquè demà tot funcione a la perfecció.

El primer punt de l’ordre del dia serà l’aprovació de la sessió per via telemàtica, un tràmit necessari per a donar-li validesa a la convocatòria. A continuació, s’obrirà un torn d’intervenció i un altre de rèplica dels grups polítics monogràfic sobre la situació actual pel coronavirus i a la votació dels dictàmens.

LLUM VERD AL PLA 135 I LES SUBVENCIONS DE BENESTAR SOCIAL

El ple donarà demà llum verd al nou Pla 135, que enguany es renova amb unes noves bases que incrementen el poder de decisió dels ajuntaments a l’hora de decidir on invertir els 12,4 milions d’euros que conformen aquest paquet inversor de la Diputació de Castelló. Cal fer esment a que el personal tècnic està agilitzant els tràmits perquè les obres puguen licitar-se una vegada es declare la fi de l’estat d’alarma.

El màxim òrgan legislatiu de la província també passarà les bases de les subvencions de l’àrea de Benestar Social, que inclouen les destinades als Serveis de Promoció de l’Autonomia Personal (antigues unitats de respir), que per primera vegada tindran un recolzament legal al darrere; i les ajudes a entitats sectorials i AMPAs -per a les escoles matineres-, amb les quals es garantirà el manteniment dels llocs de treball.

COMPARTIR