El president Ximo Puig és reunirà a Borriana amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca de la Plana Baixa

428

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es reunirà divendres que ve, 12 de juliol a Borriana, amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca de la Plana Baixa, després de la celebració del primer ple del Consell itinerant de la nova legislatura, i a petició de l’alcaldessa de Borriana, Mª José Safont.
L’alcaldessa ha explicat que la reunió servirà per a traslladar les inquietuds i necessitats dels municipis de la comarca al president Ximo Puig davant la nova legislatura del Consell del Botànic.
Cal recordar que Borriana acollirà divendres que ve 12 de juliol la reunió del primer Consell itinerant de la X legislatura, presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i amb la presència dels membres del nou Executiu valencià.
La sessió del ple del Consell se celebrarà a la Sala de Juntes del Consistori a porta tancada i posteriorment la vicepresidenta i portaveu Mónica Oltra oferirà a la Casa Municipal de Cultura La Mercè, la roda de premsa en la qual donarà conéixer els acords aconseguits durant la reunió de l’òrgan col·legiat.
Es tracta de la primera vegada que la ciutat acull la reunió itinerant del ple del Consell. Sobre aquest tema Safont ha assenyalat que a més coincideix amb la celebració del 786 aniversari de la conquesta de Borriana pel rei Jaume I (16-07-1233), que va suposar l’inici de la conquesta de l’antic Regne de València.
L’alcaldessa ha assenyalat que al febrer de 2007, l’església del Salvador de Borriana ja va ser l’escenari de dues sessions del ple de les Corts *Valencianes, “rememorant la cita que ja va tindre lloc l’any 1286, sent rei Alfons III d’Aragó i I de València”.

COMPARTIR