El primer concurs ‘Arrocito de Castelló’ pretén posar en valor la gastronomia castellonenca

1205

Castelló pretén donar un nou impuls al que és, sense dubte, el producte estrella de la seua gastronomia, l’arròs. I per a això, quina millor manera de fer-ho que amb la celebració de la primera edició del Concurs Internacional ‘Arrocito de Castelló’, que tindrà lloc el 14 de maig al Passeig Bonavista del Grao a partir de les 10:00 hores.

La regidora de Turisme, Patricia Puerta, ha presentat el certament junt amb Miguel Barrera, xef del Restaurant Cal Paradís amb una estrella Michelín i dos Soles Repsol, i ha apuntat que “des del Patronat Municipal de Turisme pretenem promocionar la nostra gastronomia com a element de dinamització turística, econòmica i cultural”.

En aquesta primera edició participaran 20 cuiners acompanyats dels seus respectius ajudants i el guanyador serà escollit per un selecte jurat format per 14 persones. D’entre aquests, 8 són xefs avalats per 7 estrelles Michelin i 9 soles Repsol. Els altres sis membres del jurat seran la regidora Patricia Puerta en qualitat de Presidenta; Inés Casanova, tècnica del Patronat Municipal de Turisme; Manuel José Rodríguez, president de l’Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana; Cuchita Lluch, acadèmica de la Real Acadèmia Nacional de Gastronomia; i els periodistes gastronòmics Pedro Garcia i Paco Alonso.

Miguel Barrera ha comentat que la idea de fer aquest concurs va nàixer perquè “la gent ens coneix molt per l’arròs de Castelló, però no li donem suficient valor perquè no tenim una recepta”. Així doncs, l’objectiu principal d’aquest concurs és “fer una recepta utilitzant els ingredients que ens dóna la nostra llotja i la nostra horta, i que podem disposar d’ells durant tot l’any, com el llagostí, el sepionet de la punxa o el rap”, ha explicat el xef.

Patricia Puerta ha afegit que “sense cap dubte, la nostra gastronomia ens permet desestacionalitzar el turisme, ja que és un dels nostres elements clau”. “El que ens interessa és consolidar la marca, que Castellón gastronòmicament tinga una marca que siga ‘arrocito de Castelló’”, ha aclarit la regidora.

COMPARTIR