El projecte ‘Umbrella Sky’ arriba a Castelló com a aposta per la dinamització comercial nadalenca

3759

El projecte ‘Umbrella Sky’ arriba a Castelló com a aposta per a dinamitzar el comerç local durant la campanya de Nadal. La Regidoria d’Innovació Comercial ha programat per a aquestes festes nadalenques un complet programa de fires, mercats, concursos i altres accions amb l’objectiu final d’intensificar i fomentar el comerç de proximitat en aquestes dates. Entre les novetats, destaca la instal•lació del projecte ‘Umbrella Sky’, un esdeveniment que va nàixer fa anys a Portugal i que s’ha anat estenent per ciutats de tot el món pel seu impacte favorable per als comerços locals.

El regidor d’Innovació Comercial, David Donate, ha explicat que aquest projecte ha començat a instal·lar-se aquesta setmana en la plaça de la Pescateria i es mantindrà durant el Nadal “amb l’objectiu de dinamitzar el comerç de la ciutat” amb aquesta instal·lació “que convida a passejar i a visitar els establiments”.

El ‘Umbrella Sky’ de Castelló consisteix en el muntatge d’un cel d’ombrel·les blanques amb elements decoratius i una il·luminació led a manera de pluja. La instal·lació es completa amb una moqueta nadalenca i un acolorit bosc d’arbres de Nadal. El ‘Umbrella Sky’ va nàixer en 2012 a Portugal i des de llavors ha sigut el centre d’atenció comercial i turística de ciutats de tot el món, principalment Portugal i França. “Hem volgut portar aquest impactant projecte a Castelló durant la campanya de Nadal per a oferir nous atractius als veïns i veïnes de la ciutat, però també perquè visiten els nostres comerços des dels municipis col·lindants”, ha indicat Donate.

La Regidoria d’Innovació Comercial posarà en marxa a més la tradicional Fira Artesana de Nadal que s’obrirà al públic el pròxim 13 de desembre en la plaça Santa Clara. En total, la plaça acollirà una vintena de casetes de fusta on se situaran venedors artesans.

L’horari de la Fira serà de 11-00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, excepte els dies de la Nit de Nadal i Nit de Cap d’any en els quals obrirà en horari de demà. La Fira comptarà a més amb animació i amb la visita del Pare Noel els dies 23 i 24 de desembre.

L’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Innovació Comercial, impulsa també l’acció ‘Passeig Nadalenc’, una iniciativa que permetrà a la ciutadania fer una ruta pels aparadors comercials especialment decorats amb motius nadalencs.

Els pròxims dies 20 i 21 de desembre tindrà lloc el ‘Roadshow’ nadalenc amb elfas. Aquesta acció es desenvoluparà en els sis districtes comercials de la ciutat de Castelló i el Grau. Durant aquests dies, les elfas nadalenques aniran amb bicicleta per a repartir els tradicionals ‘farinets’, així com postals de Nadal.

D’altra banda, Innovació Comercial ha començat a repartir entre els comerços la bossa nadalenca amb el dibuix guanyador del concurs ‘Dibuixa el teu comerç de proximitat’

COMPARTIR