El transport públic d’Alacant transporte a més de 353.000 persones es Fogueres

651

Les campanyes posades en marxa per part de l’Ajuntament d’Alacant juntament amb el grup *Vectalia en aquestes festes de Fogueres han donat els seus fruits i han aconseguit que les línies d’autobusos transportaren del 18 al 24 de juny més de 353.000 viatgers, la qual cosa suposa un 2,4% més que l’any anterior. Només la nova línia gratuïta i accessible per a visitar les fogueres especials va ser utilitzada per prop de 9.000 persones en tres dies.

El Regidor de Transports de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Villar, ha manifestat la seua satisfacció perquè “hem tornat a batre un nou rècord de passatgers en el transport públic de la ciutat en unes festes de fogueres”. La potenciació dels nous serveis com les línies amb parades intermèdies nocturnes o la línia gratuïta per a visitar les especials han aportat seguretat i han facilitat el desplaçament per la ciutat d’una forma eficaç amb autobusos plens de persones que han deixat aparcats els seus vehicles particulars”.

L’Ajuntament va apostar en Fogueres per a posar en marxa un paquet de mesures que fomentaren el transport públic entre les quals es trobaven la posada en marxa d’una plataforma exclusiva per al bus, els reforços especials en les línies nocturnes, les parades intermèdies, les línies circulars i els pàrquings dissuasius amb connexions d’autobusos al centre i la línia gratuïta per a visitar les fogueres especials.

“Créixer un 2,54% %, superant per primera vegada els 350.000 passatgers en la setmana de Fogueres és una dada molt significativa i gens fàcil d’aconseguir i que posa de manifest la gran acceptació i aposta dels alacantins per utilitzar cada vegada més un transport sostenible i optar per altres mitjans alternatius al vehicle”, ha destacat l’edil e transportes qui ha plantejat nous objectius com augmentar el nombre d’aparcaments dissuasius connectats amb l’autobús amb el centre de la ciutat.

La regidoria de Transports ha informat que les línies que més demandada han tingut en aquestes fogueres són pel nombre d’usuaris registrats la 3, 1 i 2, que han transportat quasi el 50% del total de viatgers de les línies de *Masatusa en aquestes festes, amb dades tals com en el Línia 3 amb 76.347 usuaris, la Línia 1 més de 40.060 i la Línia 2 un total de 37.652.

En aquest sentit respecte a les línies circulars, les dades mostren que han transportat un 31,2% més de viatgers que l’any passat, i les línies nocturnes -03N i 22N- han funcionat molt bé, arribant a registrar un 24% més que l’any anterior.

La línia Especial de Fogueres va transportar de forma gratuïta i accessible a 8.988 passatgers que van poder visitar els monuments especials i l’oficial de l’Ajuntament al llarg de tres dies, del 22 al 24 de juny.

COMPARTIR