Els bombers del SPEIS rescaten en la serra de Fontcalent d’Alacant a dos senderistes

907

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant informa que hui els Bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (*SPEIS) de l’Ajuntament d’Alacant han rescatat a dos senderistes, un menor de 15 anys i el seu pare de 40 anys, que després de recórrer una distància de 800 metres en la Serra de *Fontcalent estaven atrapats, en una zona de difícil accés del lateral que dóna al centre Penitenciari.

Segons fonts del *SPEIS els fets van ocórrer sobre les 10,40 hores quan una trucada va alertar al 112 de dues persones que es trobaven en un punt on no podien baixar en una zona escarpada i necessitaven ajuda.

En l’operatiu immediatament es van mobilitzar un total de tres dotacions i la unitat de rescat en muntanya, amb deu bombers per a aconseguir accedir fins ells, assegurar-los i baixar-los, així com la Unitat de Partides Rurals de la Policia Local que va participar en la localització.

Els bombers van localitzar juntament amb la Policia Local la ubicació i el punt on es trobaven les dues persones a la seua arribada, i van muntar un operatiu dividint-se en dos equips. Un equip de rescat format amb cinc bombers van ser els que van accedir fins ells reeixit ascendir en 16 minuts, i a la seua arribada a una distància de 800 metres van comprovar que tots dos es trobaven en bon estat, i el menor estava espantat i bloquejat.

Posteriorment, els efectius van col·locar i van muntar una entenimentada guia de seguretat per a ajudar sobretot el menor i poder iniciar el descens, així com se’ls van posar els *arnés i van començar a baixar després de tranquil·litzar al menor.

Els bombers van aconseguir descendir de forma segura, i després d’una hora i mitja de rescat van arribar on estava el lloc de comandament amb els altres equips de bombers del *SPEIS i els policies.

Així mateix informar que un dels bombers que ha participat en l’operatiu de rescat va resultar ferit lleu en una de les cames després de caure-li una roca i danyar-li el genoll, el bomber ha sigut atés i no ha necessitat el trasllat a un centre hospitalari.

COMPARTIR