Els guerrers de Xian podrien estar al MARQ en l’any 2019

1987

Els guerrers de Xian estan un poc més prop del MARQ i comença a fer-se realitat un ambiciós projecte internacional. La delegació alacantina que visita Xina estos dies ha dut a terme les primeres gestions perquè el famós exèrcit de terracota viatge a Alacant en 2019.

La comitiva del museu alacantí, encapçalada pel diputat de Cultura, Cèsar August Asencio, s’ha reunit esta setmana amb representants del Centre de Promoció del Patrimoni Cultural de Shaanxi i del Museu Nacional d’Història de Shaanxi, des d’on se’ls ha traslladat l’entusiasme per intercanviar projectes culturals amb el MARQ. De fet, tal com ha explicat Asencio, “es tracta de la primera vegada que la institució xinesa entaula relacions d’intercanvi cultural amb museus espanyols, i per a la Diputació d’Alacant suposa una important recompensa al constant esforç i suport que hem dedicat per a posar a l’abast dels alacantins el patrimoni arqueològic i monumental de la humanitat. Ara hem donat un pas importantíssim, encara que queden molts més, i estem disposats a avançar fins a aconseguir el el seu d’exposar els guerrers en el MARQ”.

La delegació cultural del MARQ, formada també pel seu director tècnic, Manuel Olcina, el director gerent, José Alberto Cortés, i el director d’Exposicions, Jorge Soler, ha visitat el monumental mausoleu de Qin Shihuang, primer emperador de Xina, que alberga l’exèrcit imperial de terracota reconegut en 1987 com a Patrimoni de la Humanitat. Fins al moment han aparegut en Xi’an més de 8.000 soldats de grandària lleugerament superior al natural, abillats amb uniformes d’acord amb el seu rang, vestint armadura, pintats de colors brillants -encara que a penes queden restes d’estos pigments- i cada un amb un rostre diferent.

El Museu Nacional d’Història de Shaanxi, obert el públic en 1991, reunix la història del passat imperial i va ser dissenyat amb l’estil de la Dinastia Tang (618-907) d’antiga Xina. És un dels huit museus estatals més importants, compta amb una col·lecció de més d’un milió set-cents mil objectes exhibits en sala i rep més de tres milions de visitants a l’any.

COMPARTIR