Els hotelers de Castelló s’alineen amb la Diputació per a una nova etapa en la promoció turística.

734

El nou president de la Diputació de Castelló ha rebut hui a la delegació de Hosbec i AlturHosbecCastellón, acompanyada a més pel Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Antonio *Mayor i Alexis de Pablo han encapçalat un important grup d’empresaris de la província conformat per Javier Gallego (Peníscola), Miriam Gimeno (Castelló / Benicàssim), Jose Luis Vivas (Castelló), Daniel Adell (Morella) i la secretària general, Nuria Montes. En aquesta reunió també ha estat present Virginia Martí, diputada provincial de turisme.

La reunió, que s’ha estés quasi una hora i mitja, ha posat de manifest la bona sintonia entre els responsables polítics de les diferents administracions i el sector empresarial enfront dels importants reptes que ha d’afrontar el turisme de la província de Castelló. Sota el model de la col·laboració públic-privada i la coparticipació s’han repassat detalladament en aquesta primera presa de contacte quins són els temes que cal abordar sense major dilació.

Una idea que ha inspirat tot el contingut de la reunió pot resumir-se “des del localisme o des de l’aïllacionisme no s’avança. A Castelló necessitem una veu empresarial forta, i que siga forta a Espanya i a Europa. “Els grans partits s’estan jugant en aqueixos camps”.

La promoció turística, és per descomptat, l’eix fonamental en el qual es basen les competències turístiques de la Diputació i és el primer aspecte sobre el qual es treballarà per a dissenyar el nou pla operatiu en el qual la participació dels empresaris és fonamental. Identificar mercats, identificar noves estratègies, fomentar processos d’innovació tecnològica… en definitiva, modernitzar i participar en totes les decisions rellevants.

La conformació de productes atractius i adequats als mercats serà el primer escaló que cal abordar per a consolidar Castelló com a referent turístic: cal no oblidar que aquesta activitat continuarà creixent exponencialment en els pròxims anys i suposa un producte nou per als mercats més tradicionals. Castelló no pot perdre el tren turístic en aquesta etapa. A més Castelló representa no solament una important oferta per al segment vacacional de sol i platja, sinó també una oferta de naturalesa i d’interior amb un gran atractiu per a molts turistes nacionals i internacionals. La promoció turística de l’interior, a més, contribuirà decisivament a la lluita contra la despoblació d’aquestes àrees.

L’aeroport de Castelló i la seua consolidació és fonamental en el curt, mitjà i llarg termini. I sobretot si tenim en compte que l’enlairament definitiu i una bona part de la desestacionalització ha de vindre dels mercats internacionals en els quals l’existència d’operació aèria és fonamental. Una iniciativa nova ve de la mà del tren i corredor mediterrani com a alternativa més ecològica de transport: el turisme de Castelló estarà reivindicant també aquesta infraestructura.

El programa Castelló Sènior també ha sigut objecte de debat. Igual que el sector ha reclamat per a l’IMSERSO, aquests programes de vacances de majors no poden descansar sobre l’altruisme i les pèrdues del sector hoteler: han de ser programes sostenibles per a tots de manera que els seus beneficis es repartisquen per a la societat i per a tota la cadena de producció turística. No podem permetre empobrir la nostra oferta i no poder oferir productes de qualitat

Finalment, el producte esportiu, la gastronomia i els festivals han format part també de l’agenda de la reunió: són pilars importants en els quals donar suport a la promoció turística i el treball fet en matèria de festivals musicals és un exemple del que es fa bé i que no s’ha de perdre.

Aquesta reunió és el primer pas d’un nova era de la col·laboració públic- privada en la qual tots tenim molt que aportar.

COMPARTIR