Els menors sol·liciten tenir veu per a decidir en els pressupostos participatius de Castelló

  979

  Els vint alumnes representants dels centres educatius i els diferents districtes de la ciutat que formen part del Consell Municipal de la Infància i Adolescència han demanat avui en sessió plenària “decidir directament sobre els pressupostos participatius” de Castelló que els són propis o afecten.

  Aquesta és una de les propostes més destacades del Ple de la Infància celebrat aquesta vesprada en l’Ajuntament, en un acte que ha estat presidit per l’alcaldessa, Amparo Marco, i que també ha comptat amb la presència dels regidors de Benestar Social, José Luis López, i Educació, Enric Porcar.

  Els xiquets han sol·licitat incorporar el citat suggeriment al reglament d’organització i funcionament del Consell Municipal de la Infància i Adolescència de Castelló, document l’esborrany del qual ja ha elaborat l’Ajuntament i els menors han pogut revisar amb anterioritat a aquest ple.

  Unes altres de les peticions realitzades per a afegir al reglament han sigut que se’ls comunique de les mesures adoptades d’acord als seus suggeriments i altres assumptes que els puguen concernir, exercir com a representants dels xiquets, xiquetes i adolescents de Castelló davant altres institucions i organismes quan precise l’Ajuntament, i que s’incorporen a l’òrgan els alumnes de formació professional de grau mitjà.

  Per la seua banda, l’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció “pel vostre interès per la ciutat de Castelló en participar en aquest Ple de la Infància i Adolescència”, al mateix temps que ha assegurat que “tindrem en compte i estudiarem les al·legacions que heu proposat a l’esborrany del reglament perquè sens dubte milloraran i enriquiran aquest document”.

  Els xiquets i xiquetes que formen part del Consell de la Infància i Adolescència han sigut triats pels centres escolars després de decidir prèviament per sorteig els centres educatius que anaven a formar part del mateix. Els menors membres pertanyen, en el districte Nord, als centres Lledó, Penyeta Roja i Mater Dei; en el districte Aquest, Bernat Artola, Sant Cristóbal i Sagrat Cor; en el districte Oest, Soler i Godes, Matilde Salvador i Bovalar; en el districte Sud, Joan Ripollés, Matilde Salvador i Politècnic; en el districte Centre, Cervantes i Francesc Ribalta; i en el Grau, Marina i Miquel Peris.

  La constitució del Consell Municipal de la Infància i Adolescència forma part del treball que està duent a terme l’Ajuntament de la capital de la Plana per al reconeixement de Castelló com a Ciutat amiga de la Infància, una denominació que promou Unicef.

  COMPARTIR