Elx es converteix en la primera ciutat “Street cat friendly” del món amb la campanya “#Elxlovescats”

997

El regidor de Sanitat, Carlos Sánchez, el tècnic de l’àrea de Comunicació, Jorge Villar, i la veterinària, Nuria Chilar, han presentat la campanya “Elxlovescats” amb la qual des de l’Ajuntament es pretén sensibilitzar la població sobre l’important paper que juguen aquests felins en qüestions com el control de rates i altres plagues.

Així ho ha explicat Carlos Sánchez, qui ha indicat que a Elx hi ha prop de 150 colònies de gats controlades. “En moltes ocasions aquests animals són enverinats o atropellats. El que volem és que la ciutadania es consciencie que es tracta d’éssers vius als quals cal respectar”.

Són els nostres veïns perfectes: són silenciosos, són àgils, són discrets i són nets; i, a més, mantenen a ratlla a rosegadors, insectes i coloms; formen part del dia a dia de la ciutat i es mereixen tot el nostre afecte. Per això, l’Ajuntament d’Elx s’ha proposat ser la primera ciutat “Street cat friendly”, i ha llançat una campanya per fomentar l’afecte de la població cap a aquests animals tan independents com sigilosos.

El d’Elx amb els seus gats no té nom. Fins ara.

Tots sabem que quan poses nom a una mascota la vols més –ha assenyalat el regidor de Sanitat– per això hem creat una votació molt especial: hem seleccionat a quatre gats reals dels nostres carrers i els hem convertit en els protagonistes de la nostra campanya. A través de les xarxes socials buscarem la participació i la complicitat de la ciutat perquè proposen quin nom els posem. Després d’uns dies, passarem a la votació dels millors i els més recolzats en seran atorgats a cadascun, aleshores passarem a la fase dos de la campanya, on es llançaran missatges de conscienciació a través d’aquests mateixos gats”.

Per la seua banda, Jorge Villar ha explicat que el que es pretén és crear vincles afectius entre aquests animals i nosaltres, trencar determinats tabús (com que són bruts o sorollosos) i donar la màxima informació i suport a les persones que treballen per al seu cuidat i control en les colònies controlades.

Per a això, s’ha creat també la web www.elxlovescats.com, on s’exposaran els noms guanyadors i on es pot conèixer més la labor d’aquestes colònies controlades que fan que la convivència amb els gats de carrer siga molt més plaent per a tots.

Aquest és doncs el primer pas per a una ciutat més cívica, més respectuosa i més amable amb els veïns felins.

COMPARTIR