Escala a Castelló es un èxit de participació i prolonga l’event un dia més

3405

El gran esdeveniment mariner ‘Escala a Castelló’ s’ha convertit en un èxit total i ha reunit a milers de persones en el Moll de Costa de PortCastelló al llarg del cap de setmana. Des del dijous dia 5 d’abril, quan va arribar el barco Shtandart, rèplica de l’original que va ser propietat del tsar rus, va arribar a port i va començar la primera jornada d’este espectacular esdeveniment fins el diumenge dia 8, han sigut molts els castellonencs i visitants que han disfrutat de totes les activitats organitzades per l’Autoritat Portuària de Castelló i el Patronat de Turisme.

El Shtandart, la Nao Victòria i el Galeó Andalusia han sigut els tres protagonistes d’estes jornades, encara que a última hora es va unir el vaixell de càrrega Santa Eulàlia, un barco propietat del Museu Marítim de Barcelona que celebra el seu primer segle de vida, que va atracar junt amb els tres barcos històrics i que també es puc visitar. A més dels quatre barcos, el Museu Històric Militar de València va organitzar una recreació històrica amb un campament dels Terços de diverses èpoques, en els que es va poder assistir al tir de salves d’artilleria i fuselleria, a més de la recreació de la vida durant les campanyes militars.

Un gran mercat ambulant mariner ha ocupat el Moll de Costa i l’acabada d’inaugurar Plaça de Seté, on a més de comprar artesania, joguets i provar dolços típics d’uns quants països s’ha pogut disfrutar d’una àmplia zona de gastronomia, amb tenda, carns a la brasa i menjar vegana, entre altres opcions per a recuperar forces i seguir en marxa durant l’intens cap de setmana. La pluja va fer acte de presència en alguns moments, però no va aconseguir entorpir la bona marxa de l’esdeveniment.

El dissabte a la vesprada, a pesar de la pluja intermitent, és van poder dur a terme la major part dels actes pogramados i als cinc i mitja de la vesprada és va dir adéu al Shtandart, que va partir rumb a Alacant, on recalarà dissabte que veu. La Nau Victòria i el Gal·li Andalusia seguiran amarrats en el Moll de Costa durant el dilluns 9 d’abril, fins als 19:30 hores, hora en què acabarà l’esdeveniment ‘Escala a Castelló’. Tant el Patronat de Turisme com l'Autoritat Portuària han quedat molt satisfets amb l’esdeveniment i ja tenen posada el mirada l’any 2019 per a realitzar la segona edició.

COMPARTIR