FCC renova els equips de neteja després d’activar el nou contracte a Almassora

1246

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, han assistit aquest matí a la presentació dels nous equips de neteja de l’empresa Fomente de Construccions i Contractes (FCC) després de la signatura del contracte a quatre anys. FCC ha apostat per tecnologies més netes i vehicles elèctrics per a aquesta nova etapa, en la qual el servei s’ha intensificat.

En representació de l’empresa, el cap de producció d’àrea de Castelló, Vicente Colás, ha incidit que, excepte la cuba i el bagul, tota la maquinària és nova “com una aposta directa per a fer més sostenible el nostre treball”. És el cas de l’agranadora que funciona amb gas natural o els tricicles i la ‘sopladora’ elèctrics. Açò s’afegeix a millores directes en el servei com la incorporació de la neteja de papereres, que en aquesta etapa es desmunten i es netegen amb un equip especialitzat.

“Amb el nou contracte destinarem 151.000 euros a l’any més a la higiene dels nostres carrers del que ho feia el contracte signat en 2011, que clarament va quedar insuficient per a atendre totes les necessitats d’un municipi que creix, que té districte marítim i Santa Quitèria i polígons industrials que també necessiten de la mateixa atenció que el casc urbà”, ha declarat l’alcaldessa.

El contracte inclou altres millores i, per açò, pansa de tenir un baldeig “testimonial” a un servei de fins a tres vegades per setmana amb una cuba de 20 metres cúbics per a netejar amb aigua a pressió. A més, el servei de neteja d’escombratge manual amb freqüència diària de dilluns a dissabte passa a incorporar a set operaris, quatre poals d’escombratge, dos tricicles elèctrics, un volquet bagul, dos ‘sopladores’ elèctriques i una amb gasoil. Per la seua banda, l’escombratge mecànic compta amb dos operaris i dos agranadores, una d’elles amb gas natural.

Entre les novetats del nou servei destaca la neteja diària, de dilluns a divendres, d’embornals en tot el terme municipal, inclosos els polígons industrials i la platja. Amb aquesta millora, l’Ajuntament vol atallar les males olors i emboces del clavegueram per acumulació de brossa en vies subterrànies. També està en marxa ja el baldeig de carrers per a netejar més a fons les restes sobre l’asfalt.

El contracte de neteja de l’Ajuntament d’Almassora és un dels serveis públics que més s’ha incrementat després de les retallades experimentades en l’anterior legislatura. D’aquesta forma, el nou contracte va ser adjudicat a la fi de 2017 per un import anual de 467.457,72 euros (IVA inclòs) per als pròxims quatre anys amb possibilitat d’una pròrroga de dos anys més. Aquest fet suposa un augment de 151.577,94 euros anuals en el pressupost que destina l’Ajuntament al servei de neteja viària enfront dels 315.879,78 euros reservats en el contracte de 2011.

COMPARTIR