Fogueres Culturals presenta un progama d’actes molt complet a celebrar del 11 de maig al 23 de juny

1388

La regidor de Cultura, María Dolores Padilla, ha avançat hui que el Programa Fogueres Culturals 2018, “constitueix la tercera edició d’un festival d’actes d’arrel popular que es desenvoluparà en auditoris i espais públics de la ciutat des de l’11 de maig al 23 de juny”.

“El cartell de Fogueres Culturals comprén una vintena d’activitats, entre les que hi ha música, concerts commemoratius i extraordinaris, exhibicions, exposicions, trobades, presentacions, desfilades, homenatges, etc. Sens dubte, este programa a cavall entre la cultura i la festa suposa un pòrtic especial d’entrada a les festes grans d’Alacant, les Fogueres”, ha referit la regidora, qui ha demanat que s’estenga per la ciutadania la invitació de l’Ajuntament perquè prenguen part en els diversos actes.

María Dolores Padilla ha explicat que “les pretensions amb què va nàixer este programa són les d’aprofundir en la recuperació de festejos i actes de la cultura popular i reforçar l’aspecte cultural de la Festa de les Fogueres”.

La regidora de Cultura ha intervingut en la roda de premsa per a presentar Fogueres Culturals, on ha estat acompanyada pel diputat provincial de Cultura, Cessar August Asencio, per Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura, per Manuel Jiménez, president de la Federació de Fogueres, i per la Bellea del Foc, Aleida González.

La compareixença davant dels mitjans ha comptat també representants de la Banda Municipal, de les Societats Musicals de la ciutat, de les fogueres Sèneca i Plaça del Pont, de la Federació de Folklore, de la Muixeranga d’Alacant, de l’Arxiu Municipal i d’altres ens que d’una forma o una altra intervenen en el programa. El diari Informació i les marques Amstel i Coca Cola recolzen també esdeveniments de la iniciativa.

El programa general de Fogueres Culturals comença amb un gran aparador: Improversa, per al cap de setmana de l’11, 12 i 13 de maig, aportat per l’IVC. Es tracta d’un festival que combina cultura urbana i tradicional, que comptarà en el Teatre Arniches amb actuacions d’Arkano, Jonathan Penalba, Yaike, Tesa, Lauren Nine, El Niño de Elche, etc. Mostra de ‘cant d’albaes” amb versos improvisats en la Concha, dansa urbana en l’avinguda Oscar Esplá i altres actuacions en la plaça de Navarro Rodrigo, en Benalúa, formen part d’esta novetat que combina tradició i modernitat, en paraules d’Abel Guarinos.

La Banda Simfònica Municipal, Bandes d’Altea i d’Ibi, les societats musicals de la ciutat, les gorgeres de nanos i gegants, així com músics i Muixerangues d’Alacant i altres ciutats seran també protagonistes en esta oferta lúdica a cavall entre els cultural, el lúdic i el festiu.

Fogueres Culturals ha preparat també dos exposicions relacionades amb les Fogueres en l’Arxiu Municipal. Una fotogràfica i una altra de postals: Els Fogueres en els postals (1928 – 1936) . Col·lecció de Ludovic Corretja. El caserón del carrer Llauradors albergarà, a més, el dijous 14 de juny, la presentació del volum 8 de la sèrie Col·leccions fotogràfiques Arxiu Municipal d’Alacant.

El programa divulgat hui proposa concerts significatius, com l’extraordinari de diumenge que ve, en la plaça Sèneca, en el que tocaran de forma conjunta les bandes l'Harmonia, Altea la Vella i Unió Musical d’Ibi. A destacar també el Commemoratiu del 90 Aniversari de les Fogueres, el diumenge 20 de maig, davant de l’Ajuntament, amb 3 societats musicals: L’Amistat de Villafranqueza, Ciutat d’Assís i L’Harmonia. La Banda Simfònica Municipal actuarà en el concert Homenatge a les Fogueres Fundadores en la plaça de Benalúa, el diumenge 27, i en l’ADDA, el dimarts 29, en el XXIII concert de música de festes.

La IV Diada Muixeranguera en Alfons el Savi, Avinguda de la Constitució i Plaça Ruperto Chapí, el diumenge 17 de juny, i la tradicional Dansà d’Alacant entorn de la Foguera Oficial, el dissabte 23 de juny, seran altres dels esdeveniments notables del cartell d’esta tercera cita amb Fogueres Culturals.

El programa complet del programa, està disponible en la web municipal http://www.alicante.es/es/festivales/fogueres-culturals-2018″

COMPARTIR