Francisco J. Ribera, director del Gran Hotel Peñiscola

1662

Un dels hotels amb més presència i prestigi de Peníscola és el Gran Hotel Peníscola, les instal·lacions del qual ofereixen una important oferta per al turisme familiar a la ciutat del Papa Lluna. Parlem amb Francisco J. Ribera, director de l’establiment, perquè ens compte algun detall sobre aquest veterà hotel de la ciutat turística més visitada de Castelló.

El Gran Hotel Peníscola està orientat a les vacances familiars, però què ofereix als seus visitants?

El nostre enfocament familiar es caracteritza tant per les nostres instal·lacions com pels serveis oferits a les famílies. Per això comptem des d’habitacions dobles però que permeten allotjar fins a 4 persones, passant per les Júnior Suites (6 a 8 persones) i les Gran Suites que poden arribar fins a les 12 persones (gran suites). D’altra banda oferim un buffet variat complementat per un buffet infantil; a més les activitats d’oci i entreteniment estan molt orientades als diferents segments d’edat dels nostres clients, i cobrim tot el ventall en disposar d’un nombrós equip d’animació que cobreix almenys 10 hores diàries en activitats, tant diürnes com nocturnes, la qual cosa dóna bona mostra de la diversificació de la nostra oferta. Finalment, oferim serveis exclusius de primera necessitat a les famílies, com poden ser la venda de productes de primera necessitat per a bebés (bolquers, toallitas, penjadors infantils, et..), disposar d’un establiment segur amb tots els endolls comuns protegits, o el lloguer de bressols, barreres anti-caidas o carrets de passeig, a més de disposar de 2 racons per a lactància.

Peníscola és una de les ciutats més visitades de la província de Castelló, així que compta amb una gran oferta hotelera. Què fa destacar al Gran Hotel Peníscola de la resta d’hotels de platja?

Amb una oferta tan variada, extensa i completa com la que gaudeix en l’actualitat Peníscola a nivell hoteler, és difícil destacar de forma notòria per damunt dels altres per algun motiu concret. Per part nostra, més enllà d’instal·lacions i serveis, i sabem que molts uns altres poden estar a la nostra altura, o fins i tot preu, competim amb el tracte proper i hospitalari del nostre personal envers el nostre hoste, un aspecte que sempre han destacat els qui ens visiten, i en molts casos repeteixen per aquest motiu. Per a molts ens hem convertit en “la seua família” de l’estiu. No per res quasi una vintena del nostre Staff ja compte a més amb la seua certificació d’ambaixador d’Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, la qual cosa és tot un orgull per a nosaltres.

El Gran Hotel Peníscola està involucrat en molts dels esdeveniments turístics que se celebren a Peníscola, tant gastronòmics com culturals…

No cal oblidar que no podem ser aliens al que ens envolta, i que conforma l’oferta complementària de la destinació. Alguna cosa que tenen molt en compte els qui ens trien per a passar les seues vacances. Per això és important que perquè tots esdeveniments tinguen garantida una continuïtat en el temps precisen d’un suport empresarial addicional a l’institucional que ja puguen rebre. I molts d’aqueixos esdeveniments després ofereixen un important retorn per als qui col·laborem, indirectament en forma tant de publicitat, o com de clientela directament, com succeeix molt especialment en els esdeveniments esportius que ja es poden considerar amb caràcter general com a Turístic-Esportius i dinamitzadors de l’oferta complementària.

Recentment han rebut el distintiu del Club de Producte Familiar. Què significa aquest reconeixement per al Gran Hotel Peníscola?

Significa el reconeixement, aquesta vegada local i de les nostres pròpies institucions més properes, del treball portem desenvolupant des de fa ja bastants anys, en pro del turisme familiar, tant a nivell provincial, autonòmic, nacional o internacional. És nostre 4t i ultime reconeixement en aquesta línia. Al final, exemples com el nostre han determinat que el propi municipi s’haja plantejat treballar de forma molt especialitzada també en pro d’aquest segment, i per tant, nosaltres havíem de ser uns dels primers a estar, impulsar i donar suport a aquesta iniciativa.

El Gran Hotel Peníscola ofereix una activitat quasi ininterrompuda durant tot l’any. És Peníscola també una destinació de fora de temporada?

Des de diferents àmbits treballem empresaris i institucions perquè així és. En aquests últims anys han “nascut” multitud d’iniciatives empresarials enfocades a aquesta idea de mantindre una àmplia oferta atractiva de nostra fóra de temporada. Com a mostra un botó: la nostra xicoteta participació, però ple suport, en el Museu de la Màgia que ha obert el Mag Yunke recentment (fa escassament 2 anys) en Peñiscola, i que funciona quasi tot l’any. Però tampoc podem obviar activitats quotidianes com el tren turístic, l’oroneta, les visites al Castell del Papa Lluna baix diferents formats (teatralizadas, nocturnes, guiades, per lliure, etc…), o al Museu de la Mar; o viure experiències marineres des del Port Pesquer. O fins i tot les Jornades Gastronòmiques que s’estenen al llarg de tot l’any i que permeten als restauradors oferir excel·lents menús a preus assequibles al mateix temps que donen a conéixer els seus negocis i altres productes de Km.0.

Quin tipus d’hostes solen visitar les instal·lacions del Gran Hotel Peníscola, famílies, parelles, grups…?

Fora de temporada ens visiten entre setmana principalment grups i famílies o parelles en caps de setmana. En èpoques vacacionals, el perfil és quasi totalment familiar, des de famílies monoparentals fins a famílies nombroses, passant per famílies senceres en les quals s’observen membres de fins a 3 i 4 generacions diferents.

La gastronomia és sempre un al·licient per als visitants d’un lloc en concret, què podem trobar en el restaurant del Gran Hotel Peníscola?

Malgrat treballar Buffet Lliure, procurem oferir el màxim possible productes de la comarca o del nostre al voltant, dels anomenats km 0, i recuperant en la mesura de les nostres possibilitats receptes autòctones en la seua elaboració per a oferir una visió diferent del producte. Per tant, una oferta basada en la Dieta Mediterranea en el més ampli del concepte, i adaptant-nos als productes de temporada a cada moment. El mateix li fem l’ullet a la carxofa de benicarló, que usem la tomata de penjar d’alcalá, que servim unes galeres o uns “cargols punxencs” de Peníscola, o oferim degustar als nostres clients un formatge de Catí, etc…. Per no parlar de la més que àmplia gamma d’arrossos, que solen ser un dels plats estrela del servei de mig dia.

Quin tipus d’activitats s’ofereixen de manera opcional a l’hotel?

En l’època estival, a part de les activitats del nostre equip d’animació, que no són poques, tant les que es realitzen dins del recinte com en la piscina o a la platja, oferim durant el període estival activitats complementàries com: classes gratuïtes de Ciclisme de sala al capvespre (de Dilluns a Dissabtes), rutes amb tren turístic des de l’hotel (2 rutes diürnes i 2 rutes nocturnes per setmana), com a eixida i retorn a l’hotel, Màgia de prop per les taules (3 vegades per setmana), i molt recentment també cinema a la fresca (2 vegades per setmana).

Al llarg de la resta de la temporada, ens agrada oferir activitats diferents i noves emmarcades en caps de setmana temàtics, i que vénen a aportar un valor afegit al nostre producte per als qui confien al nostre hotel per a realitzar la seua escapada: Des d’activitats de Birding (albirament d’aus), Escola de pares (Xarrades divulgatives de contingut familiar), congressos musicals varis (tango, Cubà, salsa, etc.), Promoció directa de festes tradicionals del nostre entorn, amb presència d’entitats (Falles Benicarló, Carnestoltes Vinaròs, Passió Ulldecona, etc.), fins a Jornades orientades a la Salut.

Finalment, si hi ha alguna cosa que vulga comentar sobre el Gran Hotel Peníscola…

No seria just acabar aquesta entrevista sense esmentar als qui fan possible que hàgem construït aquest projecte junts i hàgem convertit el nostre establiment com a referent.. Per això, destacar el formidable treball que realitza diàriament fa tot el nostre Staff de l’Hotel (des del simple fregador, fins als qui conformen amb mi la primera línia de comandament de l’hotel), perquè sense la seua col·laboració, les seues idees, la seua involucració i especialment la seua confiança en el nostre projecte, tot l’anteriorment descrit no hauria sigut possible. Així que valga el meu especial reconeixement a tots ells per davant.

COMPARTIR