Gandia celebrarà El Dia del Llibre amb una àmplia programació des del 23 al 27 d’abril

1362

El regidor de Cultura, Joan Muñoz i el responsable de les biblioteques de Gandia, Toni Ordiñana han presentat aquest matí la programació, que amb motiu del Dia del Llibre es podrà gaudir durant els pròxims deu dies.

Les activitats començaren aquest dijous 19 amb la inauguració d’una exposició d’escultura en la Biblioteca Central titulada “Travessant les seues retines” de Jesús Martí, “Chule”. Exposició que té com a tema central el llibre, on cadascuna de les peces està basada en una obra literària, en cada obra apareix el nom d’un autor, però serà l’espectador el que ha d’endevinar el nom de l’obra literària que representa. L’exposició es podrà visitar durant tres mesos, “d’aquesta manera, escultura i literatura formen un tàndem immillorable per a estimular la curiositat i la inquietud dels observadors” afirma Toni Ordiñana.

El divendres 20, dins cicle de conferències que la biblioteca organitza durant tot l’any sobre història de Gandia, hi haurà una xarrada sobre el “cultiu d’arròs a Gandia”, amb la particularitat que aquesta conferència es va a publicar en la revista “Escudella” i s’aprofita la circumstància per a fer la presentació tant de la conferència com de la revista.

El dissabte 21 comença la Marató de Contes, que “és l’acte més representatiu, més participatiu, més emotiu i més bonic” començarà a les 11:00 hores de matí i acabarà a les 20:00 h. Durant tot el dia la biblioteca eixirà al carrer, estarà en el Passeig de Germanías, per a mostrar les seues activitats i informar als interessats. Més de 45 voluntaris de tots els àmbits participaren narrant històries. I per a acabar hi haurà un concert de finalització de festa a càrrec del grup “Els Rodamons” especialitzat en literatura, els contes i la música..

Durant el dia 23 (dia del llibre) i 24 es realitzaran les visites col•lectives dels col•legis a la biblioteca, en un sentit simbòlic, ja que els actes d’homenatges a llibres es realitzaran a l’aire lliure en la plaça Jaume I.

A la vesprada tindrà lloc la conferència sobre la importància del llibre i sobretot sobre l’obra guanyadora del premi Joan Martorell de 2017. Estarà present el propi autor D. Jordi Miralles, serà una conferència de caràcter participatiu, on els mateixos lectors podran comentar les seues experiències sobre la lectura de l’obra.

A més de dilluns a divendres en cada biblioteca de barri tindrà lloc l’activitat “Contes per a volar” : el dilluns 23 en el Parc de l’Estació, el dimarts 24 en el Grau, dimecres 25 en infantil, el dijous 26 en Beniopa i el divendres 27 Benipeixcar-*Raval

Quant a cinema enguany s’ha programat la pel•lícula “Torne a Montuak” el dimarts 24. “Una cinta que parla de l’experiència d’un escriptor, on el protagonista és el llibre i el propi escriptor.

Per a finalitzar el responsable de les biblioteques de Gandia subratlla que “el dia del llibre és una ocasió especial per a acostar les biblioteques a la ciutadania, però que durant tot l’any es realitzen activitats per a l’incentiu de la cultura i del llibre, i anima a tota la gent a acostar-se i participar.

COMPARTIR