Joan Ribó destaca la igualtat i la diversitat en VI Pacte per a l’ocupació en València

1080
VALENCIA 2018-03-26 L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, participa en la signatura del VI Pacte per l'Ocupació de la ciutat de València. Saló de Cristall.

El VI Pacte per l’Ocupació en la Ciutat de València ha començat la seua vigència este matí en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València, en un acte presidit per l’alcalde de València, Joan Ribó, junt a la regidora responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic sostenible, Sandra Gómez. Els representants dels sindicats Comissiones Obreres, Unió General de Treballadors i Unió Sindical Obrera, així com de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (Arturo León López, Ismael Sáez Vaquer, Ismael Montero i Salvador Navarro, respectivament), han signat junt a l’alcalde este document l’objectiu del qual és millorar les polítiques actives d’ocupació i reduir el nombre de desocupats i desocupades en la nostra ciutat.

El nou Pacte per a l’Ocupació en la ciutat de València té vigència per al període 2018-2020 i arreplega la llarga experiència acumulada pels cinc que li han precedit. Un document que naix, dins d’eixa voluntat del Govern de la Nau, juntament amb els principals sindicats i la Confederació Empresarial, “per a ser un instrument fonamental i cada vegada més valuós per a fomentar la ocupabilitat en la nostra ciutat, perquè cada vegada més valencians i valencianes tinguen una ocupació estable, digna i de qualitat”, segons ha destacat Joan Ribó. L’alcalde ha mostrat la preocupació i la tasca de l’Ajuntament per fomentar el treball en la ciutat, perquè es cree en igualtat d’oportunitats per a homes i dones, per fomentar l’emprenedoria i l’economia social, així com per ajudar els sectors amb més dificultats per aconseguir un treball: la gent més jove i més major. Així ho ha dit en un acte en el qual també ha intervingut en nom del Govern de la Nau la responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez.

PARTICIPATIU, VIU I EN EVOLUCIÓ

“És una eina per a avançar i progressar com a societat que naix com a fruit d’un procés participatiu que ha incorporat propostes, idees i iniciatives perquè siga un instrument viu i en permanent evolució que s’adapte a un mercat laboral tan canviant”, ha destacat igualment Ribó, qui ha ressaltat que els successius plans d’ocupació de la ciutat han abordat noves iniciatives en favor de la empleabilitat. “El Pacte ha evolucionat per a no perdre el ritme dels molts processos i transformacions que s’han viscut en el mercat laboral, per a fer front a crisi, precaritzacions i desregularitzacions, a reivindicacions, demandes i clams sorgits de la societat valenciana”.

La regidora Sandra Gómez ha incidit en els bons resultats de les polítiques actives d’ocupació escomeses des del Govern de la Nau. “Ens hem posat a la feina per a lluitar contra la principal preocupació dels valencians i valencianes, que és la desocupació, i la realitat és que hi ha unes dades objectives dins del nostre mercat laboral que revelen que en el que portem de mandat hi ha 11.242 persones menys registrades en els serveis públics d’ocupació i aproximadament 18.500 noves altes en la Seguretat Social”.

Gómez ha afegit que estes bones xifres són “fruit i mèrit de tots els treballadors que s’estan esforçant per trobar la nostra oportunitat en la nostra ciutat i, per descomptat, de totes les xicotetes i mitjanes empreses valencianes que cada dia estan contribuint al fet que en aquesta ciutat hi haja més possibilitats laborals per a tots”. Ha ressaltat la regidora que amb este pacte “València aposta per la inclusió social, la innovació i l’empreniment” i s’ha referit a la incorporació de l’Observatori Socioeconòmic d’Ocupació i Formació de la ciutat de València

Tant Joan Ribó com Sandra Gómez han recordat que el nou pacte parteix de la premissa que “les millors polítiques de desenvolupament econòmic sostenible dirigides a la reducció d’eixa desocupació que crea tot tipus de bretxes i desigualtats i trenca la cohesió social, són les que es basen en acords i aliances entre les administracions públiques i les entitats i agents socials i econòmics més representatives de la ciutat”.

SINDICATS I EMPRESARIS

Salvador Navarro, que ha signat en representació de la Confederació Empresarial Valenciana, ha qualificat el Pacte d’“instrument idoni per a la dinamització de l’ocupació i per a disminuir en el més curt període de temps la diferència de 15 punts percentuals en desocupació que ens separen d’altres llocs de la Unió Europea”.

Arturo León, secretari general de CC.OO-PV, s’ha referit al fet que “este nou pacte dóna continuïtat a una línia de treball iniciada des de l’Ajuntament per a generar ocupació de qualitat, combatre la precarietat, impulsar la responsabilitat social corporativa i reforçar la negociació col•lectiva”.

Ismael Sáez, secretari general d’UGT-PV, ha expressat la seua satisfacció “que se’ns haja convidat als sindicats a participar en este pacte amb el qual des del govern de la ciutat es vol contribuir a l’interès general. Esperem estar a l’altura del gran repte que se’ns proposa”.

Finalment, El secretari general d’Unió Sindical Obrera, Ismael Montero, s’ha referit al Pacte per a l’Ocupació com “una aportació positiva i un ferm compromís de l’Ajuntament en la generació d’ocupació i en la cerca d’oportunitats, que des d’USO anem a recolzar decidida i incondicionalment”.

En l’acte també han estat presents els regidors de l’oposició Eusebio Monzó, Beatriz Simón i Fernando Giner.

COMPARTIR